MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Balogh Csaba a hévízi sakktorna győztese
Hévízen, a Hotel Palace konferenciatermében négyes holtverseny után Balogh Csaba elsőségével fejeződött a 16-os kategóriájú nagymesterverseny. A hatfős mezőny legalacsonyabb értékszámú sakkozója veretlenül ért célba. A torna utolsó fordulójában a magyar rangadó 23 lépésben remivel végződött. A román Liviu-Dieter Nisipeanu világossal nem bírt a spanyol Francisco Vallejo Ponsszal. A német Arkadij Naiditsch kalandos játszmában legyőzte a sereghajtó izraeli Viktor Mihalevszkijt, és győzelmével beérte a vezető triót. A viadal 30 partijából 11 végződött döntéssel.

Magyar sikerrel fejeződött be a Palace Hotel nemzetközi tornája. Az olimpiai csapattagságért vívott versengésben Balogh Csaba fontos eredményt ért el, közel 17 Élő-pontot is gyûjtött. A mezőnyben egyedül őrizte meg veretlenségét. Nagyobb bátorsággal is játszhatott volna, de éppen a kritikus pillanatban tudott nyerni. Almási Zoltántól a jó kezdés után többet vártunk. Kellemetlen vereséget szenvedett Arkadij Naiditschtól. A német nagymester négyet nyert, de három partit is vesztett. A román Liviu-Dieter Nisipeanu rossz kezdés után felzárkózott, és négy remi is elég volt a hajrában. A spanyol Francisco Vallejo Pons követte el a legtöbb hibát.
Az utolsó forduló eredményei:
Arkadij Naiditsch (német, 2638) - Viktor Mihalevszkij (izraeli, 2632) 1 - 0 (Spanyol megnyitás, 47)
Almási Zoltán (magyar, 2667) - Balogh Csaba (magyar, 2575) döntetlen (Nimzoindiai védelem, 23)
Liviu - Dieter Nisipeanu (román, 2684) - Francisco Vallejo Pons (spanyol, 2675) döntetlen (Szicíliai védelem, 26)
A verseny végeredménye:
1-4. Balogh Csaba, Arkadij Naiditsch, Liviu-Dieter Nisipeanu és Almási Zoltán 5,5 pont
5. Francisco Vallejo Pons 4,5
6. Viktor Mihalevszkij 3,5
A nagymesterek teljesítménye a performance-pontszám függvényében:
Balogh Csaba 2695, Arkadij Naiditsch 2683, Liviu-Dieter Nisipeanu 2673, Almási Zoltán 2677, Francisco Vallejo Pons 2603, Viktor Mihalevszkij 2538.
A nagymesterek Élő-pontszámának változása:
Balogh Csaba + 16,8, Arkadij Naiditsch + 6, Liviu-Dieter Nisipeanu - 1,2, Almási Zoltán + 1,2, Viktor Mhalevszkij - 12,8.

(Forrás: www.origo.hu - Verőci Zsuzsa )