MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Báloztak a szobakiadók
Idén is megtartotta hagyományos bálját a Hévízi Szobakiadók Szövetsége. Száznyolcvan vendéget vártak a NaturMed Hotel Carbona báltermébe, ahol a megszokott asztaltársaságok mellett a szobakiadók vendégei is helyet foglaltak. A megnyitón Lajkó Ferenc a szövetség elnöke és Vértes Árpád, Hévíz polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a Hevesi Sándor Színház két mûvésze alapozta meg a báli hangulatot.

A felhőtlen szórakozásra árnyék is vetült idén, hiszen az év első napján elhunyt az elnökség egyik tagja, akire egyperces néma felállással emlékeztek a megjelentek.
A bál szervezéséből idén is jelentős részt vállalt Tekler Irén, aki korábban a civil szervezet titkáraként dolgozott, s feladatkörének átadása után is lelkesen dolgozik a bál sikeres lebonyolításáért. A tagság nevében jelképes ajándékkal köszönték meg munkáját.
Vértes Árpád polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a város a jövőben is támogatja a szövetség munkáját. A marketing egyesületen keresztül is forrást biztosít ahhoz, hogy minél több vendég érkezzen Hévízre.
A hosszú évek alatt kialakult a bál a törzsközönsége, s egy-egy tag szervezi az asztaltársaságokat. Ilyenkor ritkán beszélnek a munkáról, inkább a szórakozásé a főszerep. A legfiatalabb első bálos hölgy a tizenkét esztendős Varga Zsófia volt. - Édesanyám barátnője szobakiadó, ő csalogatott el miket a bálba. Minden jóra számítok, hiszen egy ilyen rendezvény csak jó lehet – fogalmazta meg várakozásait a terembe lépő a hévízi leány.
– Negyedszer veszünk részt a bálban a párommal. Minden évben jól érzetük magunkat a barátaink körében. Hévíziek, de idén Keszthelyről is jöttek felajánlásoknak köszönhetően ezúttal is értékes tombolanyereményeket sorsoltak ki.
A január egyébként a szobakiadók életének csendesebb időszaka, így megfelelő időpont arra, hogy közösen eltöltsenek egy kellemes estét. Míg a vendégek körül kevesebb a teendő, addig a háttérben megkezdődött az intenzív marketingmunka. A szövetség elnöke jószerével a bálból indult Graz-ba, ahol egy idegenforgalmi vásáron népszerûsítette a szobakiadók kínálatát, s ezt három újabb külföldi bemutatkozás követi majd. A szövetség titkárának is lesz feladata, melyek közt az internetes megjelenés erősítését hangsúlyozta. – Arra számítunk, hogy a gazdasági válság hatására csökken az üdülési csekket beváltók aránya és új piacokról kompenzálnunk kell ezt a kiesést – ismertette Herczeg Zoltán.

(Forrás: Hévízi TV)