MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Bárhonnan elvihető, bárhol letehető – közösségi kerékpáros rendszert adtak át
Átadták a HeBi kerékpáros rendszert, Hévíz új közösségi kerékpáros rendszerét, mely lehetőséget ad arra, hogy a város területén kialakított négy dokkoló állomás bármelyikéből igénybe vehető kerékpárral bárki bejárja a várost, hódolva a mozgás örömének, vagy egyszerûen csak ennek a környezetbarát módszernek a segítségével ismerkedjen meg Hévízzel.

- A HeBi voltaképpen mozaikszó, a Heviz Bike összevonásából keletkezett, erre a névre kereszteltük el az országban is szinte egyedülálló beruházásunkat – fogalmazott az átadón Papp Gábor polgármester.

 

Mint mondta: a fejlesztés egy horvát-magyar projekt keretében jött létre. Hévíz partnervárosa, Kapronca a közeljövőben avatja hasonló beruházását. A 90 millió forintos fejlesztés 95 százalékát tudta Hévíz a pályázati forrásokból finanszírozni. A közösségi kerékpáros rendszer kialakítása során a város négy területén: a Festetics Fürdőháznál, a nagyparkolónál, Egregyen és a Városháza előtti területen (a kormányablak előtt) alakították ki a dokkolókat, összesen 30 kerékpárt helyeztek ki ezekre a helyekre, s a biciklik az állomások bármelyikén felvehetők és letehetők.

 

 

 

 

A rendszer kártya segítségével vehető igénybe, a kártyákhoz a Tourinform-irodában ezer forintos kaució ellenében lehet hozzájutni. A bringák GPS-szel felszereltek, így a mozgásuk nyomon követhető.

 

Vesna Zeljeznak, Kapronca polgármestere elmondta: nagy örömmel vették, hogy Hévíz a partneri megkeresésre pozitívan válaszolt, és az együttes munka is példásan zajlott. Kapronca Horvátország legkerékpárosbarátabb települése címet is elnyert, és örülnek, hogy Hévíz is büszkélkedhet kerékpáros barát település címmel.

 

 

 

 

Manninger Jenő, a megyegyûlés elnöke mind a Hévíz-Kapronca kapcsolatot, mind a hévízi fejlesztés egyedülállóan példásnak nevezte, hangsúlyozva: az aktív turizmus és a környezetvédelem terén egyaránt komoly előrelépésnek számít a HeBi-fejlesztés.

 

A két város egyébként írásban is megerősítette, hogy folytatni kívánja a megkezdett együttmûködést, sőt más területekre, többek között a kultúra, az idegenforgalom területére is szeretné kiterjeszteni. Ezt a felek együttmûködési szándéknyilatkozat aláírásával is megpecsételték az átadási ceremóniát követően. A Városháza téren pedig a nagykanizsai SzanDia Fitness stúdió világbajnok előadóinak mûsorát láthatták a meghívott vendégek.