MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Becsengettek
Az Illyés Gyula Általános és Mûvészeti Iskolában valamint a Bibó István Gimnáziumban is a tanév első napján tartották az évnyitót. Mindkét intézmény stabil létszámmal és megfelelő anyagi keretek közt mûködik. Az általános iskolában harmincnyolc első osztályos kezdi meg tanulmányait, két osztályban. A Bibó Gimnáziumban idén érték el a legmagasabb tanulói létszámot.

Az utóbbi években hol kettő, hol három első osztályt tud indítani az általános iskola. Úgy tûnik, hogy a születésszám csökkenése megállt, s a jelenlegi mélypont után a jövőben kedvezőbben alakul a beiskolázás – mondta Szarka László az intézmény igazgatója. Idén háromszázötvenöt általános és száztíz mûvészeti iskolással kezdi a tanévet az intézmény. A diákok közel negyven százaléka a környező településekről jár be. A törvényi előírásoknak megfelelően - a szociális helyzet figyelembe vételével - csaknem minden harmadik gyermek ingyenesen jut hozzá a tankönyvekhez. A beiskolázási költségek leszorítása érdekében a szakmailag jó tartalmú, ám kedvezőbb árú tankönyvcsomagokból választanak. A tárgyi feltételekben nem szenvednek hiányt, a nevelőtestületre és az önkormányzati adminisztrációra ró több terhet, hogy pályázati segítséggel a kompetencia alapú oktatás megalapozását tûzte ki az intézmény.
A Bibó István Gimnázium és Szakközépiskola mûködésének tizenhatodik évébe lépve rekordot ért el a kettőszázötvenkét fős tanulói létszámmal – ismertette Nagy Boldizsár iskolaigazgató. Tíz tanulócsoportjuk közt indul két kilencedikes évfolyam, az egyik hagyományos, a másik pedig nyelvi előkészítős oktatást biztosít a diákoknak. Tavaly nem sikerült, idén viszont már szakképzéssel is bővült az intézmény profilja. A 13. évfolyamosok számára egyéves OKJ- s végzettséget adó protokoll ügyintéző képzés indítanak.

(Forrás: HÉVÍZI TV)