MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Becsengettek - változások az új tanévben
Ünnepélyes tanévnyitókkal, majd az első órára hívó csengetéssel vette kezdetét a 2013-2014-es tanév városunk oktatási intézményeiben.

- Az elsősöknek és szüleiknek különösen fontos a tanévnyitó, hiszen nagyon nagy öröm a család életében, ha egy kisgyerek iskolába megy. Ezért külön is köszöntjük az elsős kisdiákokat, akiknek átadtuk iskolánk jelvényét és egy emléklapot, hogy így fogadjuk őket az iskola tanulójává, a városvezetés pedig egy kis ajándékkal kedveskedett nekik, amit Kepli József János alpolgármester úr adott át - mondta az Illyés-iskola tanévnyitóján Simonné Gál Gyöngyi, az iskola igazgatója.

 

Az általános iskolában 358-an kezdték meg a tanévet, 47 első osztályos kisdiák ült először iskolapadba.

 

Az intézményben számos változással indul az új tanév.

 

- Nagyon pontos tervezés volt az idei tanévre, és nagyon sok kiemelt feladatot tûztünk ki célul, ilyen a tehetséggondozás, a felzárkóztatás. Fontosnak tartjuk az egészségmegőrző szemléletmódot, a környezettudatosságra való nevelést.  A mindennapos testnevelést felmenő rendszerben oldjuk meg, most az első, második, ötödik és a hatodik évfolyamban minden nap van testmozgás. Az új közoktatási törvény 2013. szeptember 1-jével bevezette a hit- és erkölcstan oktatást. Nálunk legtöbben a római katolikus hitoktatást választották- mondta az igazgató.

 

Nézze meg galériánkat!

 

A Bibó István Gimnáziumban reggel nyolc órakor egy rövid tanévnyitóval vette kezdetét az új oktatási év, ahol az intézmény igazgatója, Nagy Boldizsár köszöntötte a diákokat.

 

Mint mondta: ez az esztendő különleges az iskola számára, hiszen fennállásának 20. évfordulóját ünnepli az intézmény. Számos kiállítással, versennyel, vetélkedővel tisztelegnek az év során a jeles esemény előtt.

 

Változások a gimnáziumban is történtek:

 

- Idén felmenő rendszerben a heti öt órás testnevelés bevezetése folytatódik, hiszen a 10. évfolyam mellett a 9. évfolyamon is alkalmazni kell. Ezt a leterheltséget gond nélkül meg tudjuk oldani, mind a tornaterem elfoglaltsága, mind a szaktanári ellátottság szempontjából. A többi változásról még csak a tervezetet láttuk, ezekről a közeljövőben kapunk tájékoztatást. Az biztos, hogy a pedagógus életpálya modell bevezetésével kapcsolatos új átalakuláshoz alkalmazkodnunk kell, bár az intézményben eltöltendő kötelező heti 32 óra a középiskolákban nagy problémát nem okoz, hiszen gyakorlatilag eddig is 35 és 40 óra közötti időtartamban dolgoztunk - tájékoztatott Nagy Boldizsár az iskola igazgatója.