MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Befoltozták a balesetveszélyes kátyúkat
Az elmúlt hetekben közel kétezer négyzetméteren több mint 80 köbméternyi aszfaltot oszlattak szét a város útjain. Az idei első kátyúzásra mintegy 16 millió forintot költöttek.

- Eredetileg bruttó 11 millió 250 ezer forint állt rendelkezésünkre az utak rendbetételére, ami a kifejezetten balesetveszélyes úthibák megszüntetésére sem lett volna elég, az önkormányzattól azonban kaptunk még 5 millió forintot e célra – bocsátja előre Laczkó Mária, a Gamesz vezetője. – Ám ebből az összegből is csak a nagyobb kátyúkat tudtuk befoltozni, azokat a területeket, ahol az aszfalt bemélyedése következtében a csapadékvíz megáll az utcán, sajnos nem. S nem futotta már a pénzből a vékony aszfaltréteggel felterített, alap nélküli, összerepedezett utak rendbetételére sem.

 

A szakemberek szerint a Magyarországon használt aszfalt élettartama körülbelül 15 év, ezután a kötőréteg elveszíti rugalmasságát, morzsalékossá válik, az autók kerekei pedig kihordják. S Hévíz útjai már elérték ezt a kort. Ennek, valamint a hosszú csapadékos télnek tudható be, hogy idén a korábbi években tapasztaltnál jóval több úthiba keletkezett.

 

- Egy hónapja kezdődtek a munkálatok. A balesetveszélyes kátyúkat mostanra megszüntettük, már csak az alap nélküli aszfaltjavítás egy része van hátra – tudjuk meg Gönye Józseftől, a Gamesz mûszaki vezetőjétől.

 

Varga Lívia / Forrás