MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Békebeli korzózás tegnap, városnap ma
Korhû jelmezekben, vidám hangulatban, a népes nézősereg tapsával kísérve idézte fel a békeidők hangulatát az a felvonulás, mely a Boldog Békeidők Hévíze rendezvény egyik legszimbolikusabb programja volt.

Korhû jelmezekben, vidám hangulatban, a népes nézősereg tapsával kísérve idézte fel a békeidők hangulatát az a felvonulás, mely a Boldog Békeidők Hévíze rendezvény egyik legszimbolikusabb programja volt.

Tegnap délután, igazi nyári kánikulában idősebbek, fiatalok, gyermekek, Hévíz városvezetése, képviselői, a hévízi intézmények munkatársai és sok hévízi lakó, sőt vendég is vállalták, hogy a 20. század elejének időszakát idéző ruhákban vonuljanak végig a Tourinform-irodától a Schulhoff sétányig, zenével, táncosok felvezetésével, óriási érdeklődéstől kísérve.

A menet hatalmas sikert aratott, igazi látványossága volt a délutánnak, s a vonulókat kísérő taps, a fényképezőgépek és kamerák sokasága volt a bizonyítéka annak, hogy ez a program a résztvevők számára hosszú i deig kellemes hévízi emlék marad.

A sétálóutcán tûző napsütés után mindenkinek jólesett a Schulhoff sétány árnyas fái alatti korzózás, sőt, a századelei stílusú kórházépületek kiváló hátteréül is szolgáltak a jelmezes felvonulásnak.

A békebeli sétát már „maibb” programok követték a késő délután és az este folyamán. Vendége volt a városnak Szentpéteri Csilla és a DuDance Táncegyüttes, valamint Szalóki Ági, akik hatalmas tömeg előtt mutatkozhattak be és óriási sikert arattak fellépésükkel.

Ma a városé lesz a főszerep, hiszen Hévíz éppen e napon, azaz május elsején ünnepli várossá nyilvánításának évfordulóját, s az idei ünnep jubileumi is: az említett eseményre éppen húsz évvel ezelőtt került sor.

A város vendége lesz dr. Kövér László ideiglenes köztársasági elnök, s a város napi ünnepségen kerül sor kitüntetések és díszpolgári cím átadására. Este a Csík zenekar muzsikál a közönségnek.

Szeretettel várunk mindenkit!