MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Bemutatta új partnereit a Hévízi Szobakiadók Szövetsége
A környéken előállított kézmûves termékek bemutatója valamint helyi ételek és italok kóstolója egészítette ki a Szobakiadók Szövetségének legutóbbi összejövetelét. A rendezvényen a civil szervezet új partnerei előadáson ismertették szolgáltatásaikat, a szövetség negyedéves munkájáról pedig Lajkó Ferenc elnök tájékoztatta az érdeklődőket.

Az év elején Graz, Prága, Brno és Katowice városában szervezett turisztikai vásárokon népszerûsítette tagjait a Hévízi Szobakiadók Szövetsége. A budapesti Utazás 2010 kiállítás városi standján a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület képviselte a szobakiadókat, mialatt a szervezet az ingyenes megjelenés lehetőségét kihasználva, a Zala Termálvölgye Egyesülettel közösen a Leader-pavilonban mutatkozott be. A vásári tapasztalatok is azt igazolták, hogy szükség van új prospektusra, melyben névjegykártya nagyságban ingyenes hirdethetik szolgáltatásaikat a tagok. Környezetbarát papírtáskából ötezer darabot készíttetnek, s ígéretünkhöz híven bekapcsolódtak a rendezvényszervezésbe is. Ennek első állomásaként március 22-én, 16 órától a Hévízgyógyfürdő kultúrtermében - zenével és előadással fûszerezett program keretében - emlékeznek meg a Víz Világnapjáról. Lajkó Ferenc azt is bejelentette, hogy mûködési célú támogatásra pályázatot nyújtottak be a Nemzeti Civil Alaphoz, a cégbíróság pedig megküldte a közhasznú szervezetté minősítő végzést.
A Szövetség számára mindig fontos volt, hogy bővítse a tagoknak és a vendégeknek kedvezményest szolgáltatást nyújtó vállalkozások körét. Idén már öt-hat új partner jelezte csatlakozási szándékát. Szolgáltatásaikkal előadások keretében ismertették meg a szobakiadókat. A kistérségi gondolkodást erősítve a környékbeli civil szervezetekkel is szorosabbra kívánja fûzni a szálakat a szövetsége. Ennek eredményeként tartott kézmûves és gasztronómiai bemutatót a Zalakanyar Vendégváró és Kézmûves Egyesület, mely a helyi termékek menedzselését vállalta fel. Kitartó munkával jutottak el a széles termékskála felmutatásáig. Hosszú Zsuzsanna az egyesület elnöke 1996-ig vezette vissza a történetet: - A falusi turizmus segítése és népszerûsítése érdekében alapítottuk a szervezetet, ám rá kellett jönnünk, hogy a szállásadás önmagában szûk kínálatot jelent, a vonzerő növeléséhez ki kell egészíteni a szolgáltatások körét. Kétezerben kezdtük felvenni a kapcsolatot a helyi kézmûvesekkel, akiket aztán be is csalogattunk tagjaink közé. Aztán kiderült, hogy mindez szép és jó, de még mindig kevés. Ekkor fordultunk a helyi ízek, a gasztronómia felé – ismertette Hosszú Zsuzsanna. A környéken dolgozó vállalkozók tájjellegû ételeit és borait meg is kóstolhatták a résztvevők. A tapasztalatok szerint a vendégek nem csak szívesen fogadják, hanem egyre nagyobb számban keresik is a helyi termékeket, specialitásokat.

(Forrás: Hévízi TV)