MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Berlini út
A prágai Európa Napon mutatkozott be a közelmúltban Hévíz városa a magyar nagykövetséggel és a Magyar Turizmus Zrt. csehországi külképviseletével karöltve a cseh fővárosban, elsősorban a fiatal, családos cseh turisták érdeklődésének felkeltése okán.

A sikeres bemutatkozást újabb is követte: Hévíz városvezetése május 12-én Berlinben léphetett a turizmus szakma képviselői elé, hogy bemutassák a város lehetőségeit és szolgáltatásait az érdeklődőknek.

A Magyar Köztársaság Berlini Nagykövetségén Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és Könnyid László turizmusért felelős alpolgármester képviselte a várost. A bemutatkozáson részt vett dr. Czukor József nagykövet és Stojanovits Kristóf, a Magyar Turizmus Zrt. németországi igazgatója.

-Hazánk turisztikai szempontból egyik legfontosabb küldő piaca Németország. A német turisták Hévízen is még mindig a legnagyobb létszámban vannak jelen. A bel- és külföldi turisták közel azonos százalékban veszik igénybe városunk szolgáltatásait, a statisztikákból jól látható azonban, hogy a külföldi vendégek 34 százaléka Németországból érkezik, így számunkra továbbra is nagyon fontos a német vendégek fogadása, és fontos célterület Németország.

Hévíz a város népszerûsítése érdekében számos stody tourt szervezett már a turisztikai szakma és a német sajtó munkatársai számára, s minden lehetőséget megragadunk arra is, hogy népszerûsítsük a sármelléki repülőtér charter járatait, melyek Berlinből is érkeznek a Hévízzel szomszédos reptérre.

Városunk most megújult honlapja pedig a lehető legoptimálisabb keresési lehetőséget biztosít az érdeklődők számára – ecsetelte sajtótájékoztatóján Papp Gábor.

A hévízi fejlesztésekről, a gyógykúrás lehetőségekről, a határon átnyúló ellátások speciális hévízi hatásairól beszélt Könnyid László turisztikai alpolgármester.

A berlini tartózkodás ideje alatt a hévízi szolgáltatóknak, szállodák és utazási irodáknak is alkalmuk nyílt a bemutatkozásra, a hévízi gyógyászat lehetőségeiről pedig a város orvos nagykövetei tartottak előadást és bemutatót.