MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Berta Ádám kapta a 2020-as Hévíz Irodalmi Díjat

Berta Ádám írónak ítélték a Hévíz folyóirat irodalmi díját 2020-ban.

A hetedik alkalommal átadott elismerést a szerző a Pocsék kiszolgálás címû novellájáért kapta, amely a Hévíz folyóirat 2019/1. számában jelent meg. A díjat november 19-én adták át Budapesten. A jelenlegi helyzetben sajnálatos módon a díjátadó ünnepséget nem szervezhette meg önkormányzatunk, így a átadásban Cserna-Szabó András főszerkesztő volt segítségünkre.

„A Pocsék kiszolgálás címû novella már egy teljesen egyéni hangú szerző mûve. Saját ritmusa van, saját humora, saját szomorúsága. Saját kérdései. […] itt bizony nagy, súlyos dolgok kerülnek mérlegre. Például a haza. Vagy a múlt és a jelen. A gyökerek. Az élet és a halál. A túlvilág. Nem kicsi vállalás” – olvasható a Hévíz folyóirat főszerkesztőjének, Cserna-Szabó Andrásnak Kerberosz és az urna címû laudációjában.

A Hévíz Irodalmi Díjat 2013-ban alapította Hévíz város önkormányzata. Az elismerést mindig a folyóirat előző évfolyamában megjelent legjobb írás kapja. A korábbi díjazottak: Fehér Béla (2013), Háy János (2014), Szántó T. Gábor (2015), Kemény István (2016), Bereményi Géza (2017), Takács Zsuzsa (2018), Földényi F. László (2019).