MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Beszámoló a képviselő-testület februári üléséről
Civil szervezetek, egyesületek, így a TDM Egyesület, a Hévízi Szobakiadók Szövetsége, a Polgárőr Egyesület Alsópáhok, valamint a Hévízi Sportkör elmúlt évi munkájáról tárgyalt meg és fogadott el beszámolókat a képviselő-testület soros ülésén.

Törvényi, jogszabályi változások miatt helyi rendeletek módosítására is sor került, illetve módosította az államháztartáson kívülre nyújtott támogatásokról szóló helyi rendeletét is a testület. Utóbbi lényege, hogy a támogatások odaítéléséről a tárgyévi költségvetési rendeletben foglaltak alapján a polgármester javaslatára a képviselő-testület dönt. Ugyanakkor a tárgyévi költségvetésben meghatározott polgármesteri keret terhére nyújtott támogatásokról a polgármester hoz döntést.

Meghallgatta és elfogadta a Hévíz Televízió Nonprofit Kft. üzleti tervét is a testület. A napirend keretében a televízióval a 2016. évre kötött feladat-ellátási megállapodást módosították: az önkormányzat ez évben 1.299 ezer forint többlet finanszírozást nyújt a kft-nek a közszolgálati televízió szolgáltatás keretében. A többlet finanszírozást a testületi hatáskörben felhasználható tartalék keret terhére biztosítják. Az üzleti terv a szakmai színvonal fenntartása mellett az új programok bevezetését elsődleges prioritásként kezeli, amely szervezetfejlesztés nélkül nem megoldható. Ehhez szükséges a plusz támogatás biztosítása – hangzott el az indoklás során.

A képviselő-testület meghatározta a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. taggyûléséhez szükséges irányvonalakat, az egyes napirendekhez szükséges önkormányzati állásfoglalást, mivel az önkormányzat a kft-ben 51 százaléknyi tulajdonnal rendelkezik. A taggyûlésen a város képviselője ezen elvek szerint jár el és szavaz.

Tárgyalták és elfogadták a képviselők azon egyesületek, szervezetek elszámolását, akiknek az önkormányzat az elmúlt évben támogatást adott. A szervezetek arról adtak tájékoztatást, milyen célokra és milyen eredményekkel használták fel a kapott összegeket.

Nem támogatták a képviselők a Móricz Zsigmond utcában fennálló forgalmi rend megváltoztatását és fekvőrendőr elhelyezését. Erre vonatkozóan előzetesen lakossági beadványt juttattak el az önkormányzathoz. Az elutasítás indokaként elhangzott: a Móricz Zsigmond utca területe nem számít lakó-pihenő övezetnek, az útszakaszt nem kizárólag az ott lakók, hanem a környező utcák lakói is használják közlekedésre. Fekvőrendőr kiépítése csak a lakó-pihenő övezeti kialakítás mellet lenne lehetséges, de az utca forgalmi jellege alapján a KRESZ szabályokban meghatározottak ott nem teljesülhetnek, így fekvőrendőr kiépítés nem lehetséges.

Ugyanakkor a testület elrendelte a Hévíz, Dombföldi utca érintett ingatlantulajdonosai körében a tervezett forgalmi rend kialakításának felmérését és elrendelte a forgalomtechnikai engedélyezés elindítását. Az ott élők kérése az érintett terület forgalomkorlátozása volt, hasonló módon, ahogyan jelenleg a sétáló utcában történik. Ennek lehetőségeit vizsgálja meg a közeljövőben az önkormányzat.

A Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda intézményben a 2016/2017. nevelési évben az induló csoportok létszámát 7 csoportban, 191 fős maximum létszámban határozták meg a képviselők; a Sugár utcai óvodában 109, az egregyi óvodában 82 fő az engedélyezett gyermeklétszám.

Nagyobb létszámú gyermek egy időszakon belüli óvodai felvételi időpontját 2016. április 25-26-i időpontban, a 8-16 óráig tartó időszakban határozták meg, a  beíratások közzététele a későbbiekben hivatalos hirdetmény útján is megtörténik.