MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Beszámoló a képviselő-testület soros üléséről
Önkormányzati tulajdonú cégek, így az Aquamarin Szállodaipari Kft., a Hévíz Balaton Airport Kft., a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Hévízi Televízió Nonprofit Kft. idei első féléves gazdálkodásáról tárgyalt és fogadott el beszámolót a képviselő-testület legutóbbi, soros ülésén.

A könyvvizsgálói jelentést figyelembe véve elfogadta a testület az önkormányzat 2012. évi költségvetése első féléves végrehajtásáról szóló beszámolót is. A jelentés leszögezi: mind az önkormányzat, mind intézményei a költségvetési előirányzatnak megfelelően gazdálkodtak, gazdálkodásukat rendben lévőnek találták.

A 2013. évben törvényben megengedett 470 forint maximális adó helyett 450 forintban határozta meg személyenként és vendégéjszakánként az idegenforgalmi adó mértékét a testület.

Ismételten a városvezetés elé került a Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény konyhája mûködtetésének kérdése. A képviselők úgy határoztak: a 150 főt ellátó intézmény konyhájának gazdaságosabb mûködtetésének felülvizsgálatát a 2013. évi központi források, illetve szabályozások megismerését követően írják elő.

A korábbi elképzelésekhez képest nem indít külön sportosztályt a Bibó-gimnáziumban az önkormányzat, hanem csoportbontással valósulhatna meg az emelt képzés a sikeres felvételt követően. Ez azt jelenti, hogy továbbra is a korábban „megszokott” általános és nyelvi tagozatos osztályok indulnak az iskolában az idei tanévkezdéskor. A sport iránt érdeklődő diákokat azonban a testnevelő tanárok és az adott szakosztály szakemberi felmérik, hogy a tanuló alkalmas-e az emelt szintû sportra, s az ez iránt érdeklődő és erre alkalmas diákok az év során emelt szintû sportoktatásban részesülnek. Az elkövetkező 1-2 év várhatóan megmutatja, hogy mekkora az érdeklődés a lehetőség iránt, és komoly érdeklődés esetén akár külön osztály vagy tagozat indításának alapjait teremthetik meg – hangzott el a napirend tárgyalása kapcsán. 

A testület foglalkozott a TDM egyesület kérésével is, mely a honlap hirdetési bevételeinek felhasználására irányult. A képviselők elfogadták, hogy az egyesület a hirdetésekből származó bevételeket további marketing tevékenységre fordítsa.

A belváros rehabilitációs pályázat előírásainak megfelelve határozatban is rögzítették a Rákóczi utca forgalmi rendjének megváltozását.

A Városfejlesztési, Természet- és Környezetvédelmi Bizottság javaslatát elfogadva egyszeri, 500 ezer forintos támogatást biztosított az önkormányzat a Szent István Egyetem Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Környezet- és Tájgazdálkodási Intézet Halgazdálkodási Tanszéke számára, mely a Magyar Tudományos Akadémia Balatoni Limnológiai Kutatóintézettel összefogva kutatja immáron 6. éve a Hévízi-tó halfaunáját, elsősorban az itt élő, eddig le nem írt és nem kutatott törpenövésû magyar vadpontyot. Hévíz és a Balaton-felvidék egy részének a világörökség részévé nyilvánításának sikerességét nagymértékben segítené, ha a Hévízi-tó egy, csak itt megtalálható állatfajta fenntartójaként is felléphetne – hangzott el a támogatást odaítélésének indoklásakor.

A továbbiakban elfogadták a Teréz Anya intézmény munkájáról szóló beszámolót, valamint a Hévíz Balaton Airport Kft. turisztikai célelőirányzat felhasználásáról szóló szakmai beszámolóját is.