MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Betegklubok találkozója Hévízen
A szombathelyi Markusovszky Kórház és a hévízi Szent András Reumakórház betegklubjai hétvégi, hévízi találkozójának középpontjában a szakmai tapasztalatcsere állt. A hévízi kórház több mint 10 éve ad otthont két önsegítő betegcsoportnak, amelyek a mai napig népszerûek és sikeresek a maguk területén.

A hétvégén, Hévízen vendégeskedő betegklub a közelmúltban, Szombathelyen alakult azzal a céllal, hogy az ízületi gyulladásban szenvedő pácienseknek nyújtson segítséget. Azért, hogy ez a segítő munka a lehető leghatékonyabb legyen, a szombathelyi betegklub vezetői az országos hírû hévízi intézménytől kértek segítséget, hiszen a Szent András Reumakórház az országban egyedülálló szakmai tapasztalattal bír a népbetegségnek számító reumatikus betegségek kezelésében, gyógyításában.
Dr. Horváth József, a Szent András Reumakórház főorvosa elmondta: Hévízen több mint 10 éve, azzal a céllal jött létre az Osteoporosis Klub, valamint a Reumaklub betegegyesület hogy a hasonló panaszokkal küzdő betegek időről időre találkozhassanak, kötetlenül beszélgethessenek egymással, és a gyógyító személyzettel is megoszthassák tapasztalataikat, ennek köszönhetően pedig még hatékonyabbá tehessük a gyógyító munkát. A betegklubok kiemelt feladata, hogy a betegápolás és havi gyógyszeradag felírásán túl több idő jusson a prevencióra, a felvilágosításra, valamint személyes életmód-tanácsadásra.
Évente 10 alkalommal kerül sor találkozókra, ahol rendszerint a terület kiemelkedő hazai szakértői tartanak előadásokat a mozgásszervi betegségekkel összefüggő hasznos tudnivalókról, új kutatási eredményekről, illetve alkalmanként lehetőség nyílik orvosi segédeszközök bemutatására is. A klubok tagjainak kérdéseire meghívott belgyógyász, nőgyógyász, dietetikus, gyógyszerész és gyógytornász szakemberek válaszolnak – fejtette ki Dr. Horváth József.

(Forrás: Privy Council)