MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Biológiai terápiás központ Hévízen
A gyulladásos reumatológia betegségek korai felismerését, majd a diagnózis utáni korszerû kezelést biztosítja a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban kialakított biológiai terápiás központ. A feladatellátásra pályáznia kellett az intézetnek, s nyertesként a legmagasabb szintû ellátást biztosítja Zala megyében.

A központ kialakításához számos feltételt kellett teljesítenie a reumakórháznak. Ezek közül a laboratóriumi vizsgálatok valamint a korai diagnózishoz szükséges speciális vizsgálatok eleve adottak voltak. Szakmai szempontból az is sokat nyomott a latba, hogy a kórház immár akkreditált képzőintézményként mûködik. A tárgyi feltételekben azonban tovább kellett lépni. – Ki kellett alakítanunk egy olyan központi helyiséget, mely alkalmas a sokrétû adatrögzítési teendők ellátására és a betegek kiszolgálására – ismertette a feladatokat Dr. Szekeres László orvos igazgató. - A terápia két módon történik. Egyrészt injekció formájában, melynek beadását a páciensek is el tudják sajátítani, ám ha úgy igényli, akkor mi biztosítjuk az injekciózást. A másik módszer az infúziós kezelés, ami természetszerûleg a központhoz kötött Ezért alakítottuk ki azt a helyiséget, ahol infúziós székek, paravánok, TV készülék teszi kényelmesebbé a hosszabb kezeléseket.
A páciensek a különböző szakrendelők és a háziorvosok beutalói alapján juthatnak el a centrumba. Az eljárás alkalmazásakor az eredményesség a fő szempont. – Nagyon új és nagyon divatos a biológiai terápia, a pácienseket pedig azzal is szembesíteni kell, hogy mindenkire nem alkalmazható. Az izületi fájdalmak között is nagyon nagy a különbség. Ha az ok egy kopásos, elfajulásos betegség, akkor a biológiai terápia nem segít. Elsődlegesen a gyulladásos, immunológiai betegséggel járó reumatikus panaszok kezelésére alkalmas módszerről van szó – kívánta eloszlatni az illúziókat az orvos-igazgató.
Sok múlik a páciensek hozzáállásán, azon, hogy időben orvoshoz fordulnak-e. A megfelelő tájékoztatás, ismeretterjesztés érdekében elsőként az intézetben mûköd betegklubokkal vették fel a kapcsolatot. A következő hónapokban a háziorvosoknak szerveznek tudományos továbbképző napot, ahol részletesen ismertetik a terápiával kapcsolatos tudnivalókat. A cél az, hogy a gyulladásos reumatológiai betegek kezelése világszínvonalon történjen Zala megyében.

(Forrás: HÉVÍZI TV)