MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Biztonságosan kerékpárral
Helyszíni bejárással egybekötött konzultációt tartott Alsópáhok Község és Hévíz Város Fejlesztési Konzorciuma a közbeszerzési eljárása keretében a „Kerékpárút fejlesztés Hévízen és Alsópáhokon” projekt kapcsán.

Alsópáhok önkormányzata mint gesztor és Hévíz Város Önkormányzata 2009. július 20-án kötött konzorciumi megállapodást a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében kiírt Kerékpárforgalmi Hálózat fejlesztés pályázati támogatása érdekében. A fejlesztés célja 2.209,3 m hosszú kerékpárút megépítése az Alsópáhok főutcájától Hévíz felé vezetőút mentén. A kerékpárút Hévízig vezető szakasza 2,6 méter széles, azt követően 3,6 méter szélességû, mivel az út gyalogjárdát is magában foglal – utóbbit Hévíz saját költségvetéséből finanszírozza. A fejlesztés tárgyát képezi a kerékpárúthoz kapcsolódó infrastrukturális jellegû beruházások és a szükséges forgalomtechnikai berendezések megépítése, valamint a növénytelepítés és a közvilágítás átalakítása.

Az egy fordulós pályázati eljárás keretében az Irányító Hatóság a konzorcium pályázatát támogatta és 140.054.053,- Ft összegû támogatásban részesítette. A beruházás támogatás intenzitása 85 %-os mértékû.

A beruházás megvalósítási időszakában felmerült a 76. számú fő közlekedési út Hévíz elkerülő szakaszán – szintén az Európai Unió társfinanszírozásával támogatott projekt keretében – körforgalmi csomópont építésének párhuzamossága, emiatt 2011. január 28-án támogatási szerződés módosítása iránti kérelem került benyújtásra a Közremûködő Szervezethez.

A körforgalmi csomópont kialakítás miatt indokolt volt módosítani a kerékpárút nyomvonalát és tervdokumentációját. A módosítással 164 méterrel rövidebb lesz a nyomvonal, az 2045 fm-re változik, amely maga után vonja a támogatás kis mértékû csökkentését.

A szerződés módosításával párhuzamosan a közbeszerzési eljárás is elindult.

(Forrás: Városháza)