MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Boldog Békeidõk Hévíze - Négynapos fesztivál a zalai fürdõvárosban
Hévíz, 2012. április 24., kedd (MTI) - Jelmezes felvonulással, koncertekkel, gasztronómia különlegességekkel, gyermekprogramokkal idézik fel a 20. század elejének polgári hangulatát április 28. és május 1. között Hévízen.

A település tudatosan törekszik arra, hogy lehetõség szerint megõrizze annak a kornak a hangulatát, melyben a fürdõváros polgári városi jellege kialakult - fogalmazott Papp Gábor (Fidesz-KDNP) polgármester. Ez az idõszak a 20. század eleje, a boldog békeidõk névvel fémjelzett elsõ világháború elõtti kor. Ekkor épültek a gyógyfürdõ elsõ létesítményei és jött létre annak a fürdõvárosnak az alapja, melyre aztán az évek során építkezhetett Hévíz, a gyógyászat, a turizmus - hangsúlyozta a polgármester.
    A Boldog Békeidõk Hévíze címet viselõ rendezvény szombaton kezdõdik a zalai fürdõvárosban. A programsorozat keretében a Deák téren és a Festetics téren tartanak koncerteket, a táncegyüttesek békebeli táncmûsorokkal, kortárs tánckoreográfiával, moderntánccal szórakoztatják a közönséget. A gasztronómiai kínálatban bajor és magyar ételspecialitások szerepelnek, egyes étkeket a Krúdy család receptes könyvének útmutatása szerint készítenek el, de a vendégek a század eleji kosztok közül választhatják a babgulyást is, ahogy József Attila szereti vagy a sült kacsacombot párolt káposztával, hagymás tört burgonyával, ahogy Krúdy Gyula szereti.
    Hétfõn a hévíziek korabeli kosztümöt öltenek, a békeidõbeli jelmezes felvonulás mutatványosok, bûvészek, zenekarok kíséretében vonul végig a belvároson. A rendezvénysor kiemelt része május 1-jén lesz, ugyanis Hévíz ekkor ünnepli várossá avatásának 20. évfordulóját.
    A város jelentõs figyelmet és pénzt fordít a városmarketingre, a hagyományos gyógyászatot kiegészítõ, amellett helyet kapó programkínálat bõvítésére, így minden generáció megtalálja az igényes kikapcsolódás lehetõségét - jegyezte meg Papp Gábor.