MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Búcsú Egregyen
Egregy Árpád-kori templomát Magdolna tiszteletére szentelték fel; hosszú évtizedek óta e naphoz kötődően tartanak búcsút a városrészben, s az egregyi búcsú mára turisztikai látványossággá nőtte ki magát.

Az idei búcsú kissé zord időjárási körülmények között zajlott, az Egregyre kilátogatók azonban nívós programokon vehettek részt. A Határtalan barátság a közös értékek mentén elnevezésû horvát-magyar projektben részt vevő mûvészeti együttes színvonalas mûsorral szórakoztatták a nagyérdemût. Fellépett a Hévízi Tiszta Forrás Énekegyüttes, a horvátországi Csazma település Trio Martinic hagyományőrző csoportja, a Dunazug együttes, Farkas Annamária és Ökrös Csaba, az estet pedig a az Intermezzo Latin Club zenekar zenés-táncos estje zárta.

A búcsún helyet kaptak a híresen finom egregyi ételek és főként borok. Utóbbi készítésének évszázados hagyományai vannak itt, hiszen Egregy őslakossága mindig is földmûveléssel, szőlőtermesztéssel foglalkozott. A lankás oldalakon még ma is gondoznak szőlőterületeket, bár a gazdálkodás egyre inkább háttérbe szorul, helyét itt is a turizmus veszi át.

A városvezetés Egregy jövőbeni fejlődését is a turisztika irányában képzeli el, hiszen kidolgozás alatt áll az Egregy turisztikai attrakció fejlesztését célzó pályázat, mellyel a római kori hagyományokat és emlékeket kívánja a város tovább ápolni és a közönség számára elérhetőbbé tenni.

A szőlőmûvelés hagyományai előtt pedig szeptemberben az Egregyi Szüret elnevezésû rendezvénnyel tiszteleg Hévíz.

Nézze meg galériánkat!