MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Bűnmegelőzési koncepcióról tárgyaltak
Ülést tartott Hévízen a városi önkormányzat Közbiztonsági Bizottsága. A napirendek között kiemelt helyen szerepelt a Hévízi Kistérségi Társulás bûnmegelőzési koncepciójának megvitatása.

A bûnmegelőzési tervezet hosszas előkészítés, véleményeztetés után került a bizottság tagjai elé.
- Elengedhetetlennek tartjuk, hogy elkészüljön egy olyan egységes, átfogó koncepció, amely tovább erősítheti városunk és a kistérség közbiztonságát. A megvalósításban a rendőrség és a polgárőrség tagjain kívül az eddiginél nagyobb mértékben számítunk a lakosságra is – mondta Gelencsér Hédi, a Közbiztonsági Bizottság vezetője.
A bûnmegelőzési koncepció elkészítésének indokairól, szükségességéről Huszti Levente, a kistérségi társulás irodavezetője beszélt, Dr. Vajda Gábor, a Hévízi Rendőrőrs őrsparancsnoka pedig a tervezet szakmai részét vázolta.
- A koncepció megléte egyfajta vezérfonalat jelenthet számunkra, s mindazok számára, akik ezen a területen érdekeltek. A bûnmegelőzés kérdését kormányrendeletek és országgyûlési határozatok szabályozzák. Ezek közül jelenleg egy 2003-as és egy 2008-as van érvényben, amelyek a rendőrségen kívül a közintézményeknek, például az önkormányzatoknak is útmutatásul szolgálnak – ismertette az őrsparancsnok. A bûnmegelőzés hatékonyságának egyik mutatója lehet a felderített bûncselekmények száma is. – 2007-ben 73 %-os volt a felderítésünk, az idei év eddig eltelt időszakában valamivel kisebb mértékû, 62 %-os azaz száz bûncselekményből hatvankét esetben találtuk meg az elkövetőt, elkövetőket, s tettünk vádemelési javaslatot – összegezte az elért eredményeket Dr. Vajda Gábor.
- A kriminalisztikusok szerint a legjobb bûnüldözés, a bûnmegelőzés. Ennek természetesen anyagi és személyi feltételei vannak. A személyi oldalát azok az emberek adják, akik szívügyüknek tekintik a prevenció kérdését. Hévízen már csak az idegenforgalom miatt is különösen fontos, hogy milyen a közbiztonság – mondta az ülésen megjelent Zala megyei rendőrfőkapitány, Dr. Tiborcz János.

(Forrás: HÉVÍZI TV)