MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Bursa Hungarica 2010.
Hévíz Város Önkormányzata 2010-ben is támogatja a felsőfokú képzésben résztvevő hévízi hátrányos helyzetû hallgatókat. Nekik nyújt segítséget a Bursa Hungarica ösztöndíj, amelyre két kategóriában október 1-jétől október 31-éig lehet pályázni. A felhívás teljes szövegét és a pályázati feltételeket itt olvashatják!

BURSA HUNGARICA
2010.

Hévíz város Önkormányzata 2010. évre is kiírta a
Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot
Ezzel az „A” és „B” típusú pályázatok beadásának lehetősége megnyílt.

Az „A” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakhellyel rendelkező hátrányos szociális helyzetû felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejû (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben – állami vagy költségtérítésese képzésben – folytatják tanulmányaikat. Az ösztöndíj-támogatás a 2010. naptári év 10 hónapjára szól.
A „B” típusú pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakhellyel rendelkező hátrányos szociális helyzetû, (a 2009/2010. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett) fiatalok jelentkezhetnek, akik a 2010/2011. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejû (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben – állami vagy költségtérítésese képzésben – kívánnak részt venni. Az ösztöndíj-támogatás 3 tanévre (3x10 hónap) szól. A pályázók közül csak azok részesülhetnek ösztöndíjban, akik 2010-ban először nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe és tanulmányaikat 2010/2011. tanévben ténylegesen megkezdik.
A pályázatot írásban, a Polgármesteri Hivatalban hozzáférhető ûrlapon és kötelező mellékletein 2009. október 1.-től október 31.-ig, a pályázó által aláírva, egy példányban kell benyújtani a Hivatal iktatójába. (fsz.: 104)
A határidő jogvesztő, igazolási kérelem benyújtásának helye nincs.
A pályázathoz csatolni kell a formanyomtatvány tájékoztató részében megjelölt igazolásokat, nyilatkozatokat (jövedelemigazolás, iskolalátogatási igazolás).
A pályázat elbírálása kizárólag a pályázó szociális rászorultsága alapján történik.
A 22/2009. (VII. 2.) rendelettel módosított 15/2007 (VI. 1.) önkormányzati rendelet értelmében a 2010. évi Bursa Hungarica ösztöndíj támogatásban kizárólag az a felsőoktatásban tanuló szociálisan rászorult hévízi tanuló részesülhet, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 85.500 forintot, egyedülálló esetén a 99.750 forintot.
A pályázatról részletesen tájékozódhat az interneten a www.bursa.hu honlapon, ahonnan az ûrlapok letölthetők. Hévíz város Önkormányzatának 15/2007. (VII. 1.) sz. rendelete a www.heviz.hu/városháza/rendeletek internetes portálon olvasható.

(Forrás: HÉVÍZI TV)