MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Chartereket és járatokat várnak
Pyatigorskban és Moszkvában egyaránt tárgyalt új repülőjáratok és charterek indításának lehetőségéről a napokban Papp Gábor polgármester. Úgy vélte, hazánk, illetve Hévíz iránt orosz részről élénk az érdeklődés, a lehetőségekkel pedig élni kell.

Pyatigorsk Hévíz testvértelepülése, ahova Papp Gábor a város születésnapi ünnepségére kapott meghívást. A zalai városnak ez alkalomból saját standot biztosítottak a rendezvényen, a polgármester emellett utazásszervező céggel és egyházi vezetőkkel is tárgyalt. A programját Moszkvában folytatta, ahol a szakmai találkozások témáját a turizmus, a leendő repülőjáratok adták.

- Jakab András magyar konzullal és Ijgyártó István nagykövettel találkoztam, Hévíz idegenforgalmi lehetőségeiről beszéltünk.  – mondja a fürdőváros polgármestere. - Jártam a Moszkvai Magyar Kultúrközpontban, ahol megállapodtunk abban, hogy folyamatosan küldjük egymásnak azokat a programokat, melyekhez kölcsönösen tudunk csatlakozni. A Szövetségi Turisztikai Hivatalban előremutató tárgyalást folytattam az Oroszországi Utazásszervezők Szövetsége igazgatójával. Állami közremûködéssel ők fogják össze a legnagyobb cégeket, s jelentős segítséget tudnak nyújtani légi járatok indításában. A megbeszélés során érdekes véleményt hallottam Lomidze Maya ügyvezető igazgatótól. Elmondta, hogy nincs valós képük a magyarországi, így hévízi turisztikai kínálatról. Hazánkról leginkább még mindig a sablonos, „gulyás-hortobágy” kép él.  Ezen Hévíz sokat tud változtatni. Az orosz közép- és felső rétegek részéről van érdeklődés, utazási igény Magyarország iránt. A továbblépés érdekében - a nagyobb utazásszervező cégek képviselőivel - még idén delegáció érkezik Hévízre, ahol a városról és környékéről sokrétû információt kapnak.

Papp Gábor úgy látja, fontos ez azért is, mert az új járatok, illetve charterek indítása nem a légitársaságokon, hanem a szervezőkön múlik. Ha az együttmûködés létrejön, s a koordináció kölcsönösen mûködik, akkor a gyakorlat is hozzá idomul. Az orosz turisták érkezése mindenképpen fellendülést jelentene Hévízen: a szállodák, a szobakiadók és a szolgáltatók számára. S természetesen a repülőtér mûködésére is.

- A Hévíz-Balaton Airport megfelelően teljesíti az üzleti tervét, abban skandináv desztináció szerepelt új területként. Ha az orosz járatok, charterek beindulnak, azok pluszt jelentenek a tervhez képest. S bízunk abban, hogy nem csak a turisztikai, hanem a logisztikai piacon is előre tudunk lépni. Az érdeklődés nagy, a lehetőségeket ki kell használni. Az első lépéseket megtettük, bízunk az eredményes folytatásban.

 

Forrás: Zalai Hírlap/ Sámel József