MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Charterlánc indul Moszkvából a Hévíz-Balaton Airport sármelléki repterére
Április 14-én charter légijárat-lánc első gépét indítja két utazási iroda Moszkvából Sármellékre, ahonnan Hévízre és környékére szállítják utazókat - jelentették be a Moszkvai Magyar Kulturális Központban tartott tájékoztatón.

A beharangozó sajtóértekezleten részt vett Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki történelmi pillanatnak nevezte az orosz charterjáratok indítását, amelyek heti egy alkalommal, vasárnaponként közlekednek majd Moszkvából és azokat az önkormányzat kezelésében lévő Hévíz-Balaton Airport fogadja.

 

A tájékoztatón Íjgyártó István Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete is örömét fejezte ki a megnyíló lehetőségnek. Jakab András tanácsos, vezető konzul úgyszintén személyesen vett részt a bejelentésen.    

 

 Papp Gábor elmondta, hogy az áprilisban induló turisztikai program egy folyamat része. Polgármesterként első külföldi útja 2011 januárjában Moszkvába vezetett, ahol már akkor hasonló elképzelésekről tárgyalt.

 

A polgármester szerint a két hévízi irodával is rendelkező utazási iroda: a Robinson Tours –akinek vezető-tulajdonosa Jakócs György – és a Vedi Tour Group – vezérigazgatója Irina Fegyina – jól gondolta, hogy belevág ebbe az üzletbe. Szerinte az áprilisi indulás után ez a heti charterlánc akár rendszeres légi járattá is válhat októbertől. Mint mondta, az igények és a várakozások ezt mutatják.

 

Papp Gábor és Benkő Attila a Hévíz-Balaton Airport igazgatója kijelentette: a Hévíz-Balaton Airportnak elemi érdeke, hogy minél több járatot, utast fogadjon és ennek érdekében mindent megtesznek. Hévíz város, mind a városban és a régióban mûködő turisztikai szolgáltatók, az orosz beutaztatás területén is a minőségi, - mindenek előtt - a gyógyászati célú turizmus ésszerû ütemû fejlesztésében érdekeltek, és elutasítják a dömping árakkal is operáló, mennyiségi mutatókra koncentráló üzletvitelt.  A város vezetése, összhangban a kormányzat fejlesztési politikájával kiáll a felelős magatartást tanúsító, üzleti érdekeit régió és a város érdekeivel összhangban érvényesíteni kívánó hazai és külföldi turisztikai vállalkozások mellett. A polgármester ezt azzal kapcsolatosan közölte, hogy egy korábbi bejelentés szerint más tour operátor cégek is szeretnének chartereket indítani. A moszkvai tájékoztatón Hévíz polgármestere e charterjáratok indításának hírét még nem erősítette meg. Mint mondta, szükséges egyeztetések és engedélyeztetési eljárások folyamatban vannak, de amennyiben ezek megtörténtek várják a leszállni kívánó gépeket.

 

Olga Gyevjatkina, a repülőgépeket üzemeltető Jakutyija légitársaság – akiktől a chárter gépeket bérli a két tour operátor cég – elnöke elmondta: a 2003-ban alapított cégükben Jakutföld kormánya is részvényes. A társaság több mint 30, főként Boeing repülőgéppel rendelkezik, és 2012-ben kapta meg a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) engedélyét.