MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Csáktornya város napi ünnepére Hévíz meghívást kapott
Csáktornya legnagyobb, hagyományos, többnapos rendezvénye az Urbanovo (Orbán-napi borünnep). Ennek keretében ünnepli minden évben a város napját is a település. Idei évi város napi rendezvényére Csáktornya Hévíz városvezetését is meghívta.

Településünket Rábai József környezetvédelemért felelős külsős alpolgármester és dr. Váradi Renáta pályázati referens képviselte, a küldöttségben részt vett Varga Csilla, a Festetics Mûvelődési Központ munkatársa és Lajkó Ferenc, a Szobakiadók Szövetségének elnöke, mint társult partner. Rábai Józsefet Ivan Perhoc  ispán és Petar Novacki,  Muraköz Megye Közgyûlésének elnöke fogadta. Az alpolgármester részt vett a városi ünnepi testületi ülésen; ezzel párhuzamosan a települések között együttmûködést célzó, ez év márciusában útjára indult pályázattal kapcsolatos megbeszélés folyt a pályázati partnerek részvételével.

A nyolc hónapon átívelő pályázati projekt során a két település, valamint a pályázatban szintén részt vevő Zalaszentgrót település között kulturális és oktatási programok - így közösségi foglalkozások, csapatépítés, rendezvények, kirakodóvásárok, gyermektábor, a térségek: Zalaszentgrót, Hévíz, Döbröce, Cazma  természeti és kulturális értékeinek bemutatása, tájjellegû foglalkozások bemutatása, gyermekek előadásai, helyi termelők és kézmûvesek felkeresése - valósulnak meg az együttmûködés révén.
A hivatalos programokon túl a hévízi küldöttséget a vendéglátók a Mura folyón tett kirándulásra is invitálták, a hévíziek megtekintették a St. Martin fürdőt és a muraközi borutat is.