MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Családgondozók a rászorulókért
A Teréz Anya Szociális Integrált Intézmény Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai az adventi időszakban fokozottan figyelmet fordítottak a válság miatt hátrányos helyzetbe került családokra, és részükre tartós élelmiszert, a gyermekeknek játékot és ruhát gyûjtöttek a Hévízi Kistérség egész területén.
  • A tapasztalatok azt mutatják, hogy az emberek a karácsony közeledtével nyitottabbak, szolidárisabbak, jobban megérinti őket a perifériára szorult családok helyzete, ezáltal adakozóbbak – összegezte a gyûjtés tapasztalatait Hegyi-Farkas Cecília családgondozó.

Elmondta: az adományokat a szolgálat dolgozói a települések polgármesteri hivatalaiban, illetve a szolgálat telephelyén fogadták. Főképp ruhaadományok érkeztek, de gyermekjátékok és tartós élelmiszerek is szép számban gyûltek.

A Máltai Szeretetszolgálat Keszthelyi Csoportja tartós élelmiszeradományával, a Hévízi Színpad Egyesület pedig az általa gyûjtött karácsonyi „cipős doboz” ajándékaival támogatta a szolgálat segítő munkáját.

Tartós élelmiszert közel 50 család kapott, a játékokból és gyermekruhákból álló ajándékcsomagokból 23 család, illetve egy keresztény misszió részesült, mely utóbbi hátrányos településen élő roma családokat támogat ezzel.

Az adományok szétosztásánál a dolgozók igyekeztek figyelembe venni az eltérő sajátosságú településeken élő rászorulók igényeit. A családgondozók személyesen vitték az adományokat a családok lakóhelyére a Szent Estét megelőző három napban.

A többgyermekes sármelléki család örömmel fogadta a karácsonyi meglepetést.