MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Diákpolgármestert választottak

Sáfár Annát, a hévízi Illyés-iskola hetedik osztályos tanulóját választotta diákpolgármesternek a hévízi diákság. Az ifjú hölgy a szavazatok közel 80 százalékával nyerte meg a Legyél Te a Polgármester Hévízen! elnevezésû kampányt, melyet a Hévízi Vakáció egyik legérdekesebb, országos viszonylatban egyedülálló elemeként szervezett meg a Festetics Mûvelődési Központ

A Legyél Te a Polgármester Hévízen! verseny keretében 10 és 16 év közötti hévízi, vagy Hévízen tanuló diákok jelentkezését várták, akik a nagy kampányokhoz hasonlóan ajánlószelvényeket gyûjtöttek és adtak le, kortes beszédeket tartottak, sőt, kampányfőnököt is kineveztek.

A győztes diákpolgármester lapzártánkkal azonos időben,  június 20-án vehette át a város kulcsát egy napra Papp Gábor polgármestertől, s átvehette a győztesnek járó jutalmat: egy görögországi utazásra feljogosító szelvényt is.

 Az újsütetû polgármester egynapos „uralma” alatt a polgármesteri kabinet állította össze a város első embere napirendjét, a jelenlegi polgármester addig polgármester helyettesi feladatokat látott el.

Papp Gábor polgármester elmondta: örömmel fogadta a kezdeményezést, és bízik a folytatásban is. Rámutatott: lehetségesnek tartja, hogy a diákok, illetve az új polgármester olyan ötleteket is felvet majd, melyet a fiatalokkal kapcsolatos döntések meghozatalánál akár figyelembe is vehet a testület.

Halász Gábor, a mûvelődési központ igazgatója „komoly játéknak” nevezte a versengést, hasonlóan Fisli István, az oktatási bizottság elnöke is. Utóbbi hangsúlyozta: az esemény lehetővé teszi azt is, hogy a diákok az önkormányzatiság és általában a demokrácia menetébe belepillanthassanak.

Cimkék

diákpolgármester