MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Digitális mozi
Mundruczó Kornél Delta címû filmjének premierjével indul csütörtökön Hévízen a digitális mozi. Az újszerû vetítési gyakorlatnak köszönhetően az ország több art-filmszínháza egy időben mutathatja be a Cannes-i filmfesztivál díjnyertes magyar alkotását. A digitális mozi hálózatához a Nemzeti Kulturális Alap pályázatának segítségével kapcsolódik be a Fontana Filmszínház.

A nézők számára a digitális mozi legfőbb erénye a gyorsaság. A hagyományos filmkópiák sokba kerülnek, így általában néhány darab járja körbe az országot, szûkre szabott vetítési időszakban. Ezért aztán hónapokba is telhet, míg egy-egy sikeres alkotás eljut a nézőkhöz.
- Hazai szoftverfejlesztők munkájának eredménye az általunk létrehozott digitális mozi, melynek az a legnagyobb előnye, hogy nem kell másolatokat vásárolni és a közönség a budapesti premierrel egy időben Sátoraljaújhelytől Hévízig megnézheti a legújabb filmeket. Havonta szeretnénk valami újdonságot nyújtani a közönségnek. 32 moziban, 70 vásznon él a hálózat, ami az Art-mozik 70%-át jelenti – ismertette a hévízi sajtótájékoztatón Nagy Jenő, a hálózatot építő CineReal Kft. ügyvezető igazgatója. Nem csak magyar, hanem európai mûvészfilmek is szerepelnek abban a harmincöt alkotásban, melyet idén biztosítanak a hálózat tagjainak, s folyamatosan emelkedik majd a szám. – A digitális mozi további előnye, hogy hosszabb ideig is mûsoron lehet tartani a sikerfilmeket és az is fontos szempont, hogy a vetítések elé könnyen beilleszthetők a helyi reklámok, hirdetmények. Ez a közönség számára még vonzóbbá, naprakészebbé teheti a mozit. A hasonló elven mûködő külföldi filmszínházaknak már jelentős mértékben sikerült emelniük a nézőszámot – tette hozzá bizakodva Nagy Jenő.
Az art-mozi mûködtetése Hévízen immár egy új szakmai vezető, Szaknyéri András feladata.
– Szeretném, ha mind több magyar alkotást mutatnánk be, jelen lennének a világ legjobb mûvészfilmjei, de nem maradhatnak ki a kínálatból az amerikai sikerfilmek sem. Ezeket azonban változatlanul filmtekercsről vetítjük. Abban kell előbbre lépni, hogy korábban jussunk hozzájuk és estlegesen meghosszabbítsuk a vetítési napok számát – ismertette terveit, majd hozzátette: - Ugyanakkor szeretném, ha szorosabbra fûznénk a kapcsolatot a helyi óvodával és az iskolákkal. Zalában ma már mindössze három településen, Zalaegerszegen, Letenyén és Hévízen mûködik mozi. Ezt az értéket a legfiatalabbakkal is meg kell ismertetni és még határozottabban a város valamint az ide látogató közönség szolgálatba állítani.

(Forrás: Hévízi TV)