MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Díj alapítással, utalvánnyal is elismerik a pedagógusok munkáját
Az óvoda, az általános iskola és a középiskola pedagógusait köszöntötte a Pedagógus Nap alkalmából tegnap a Városházán Papp Gábor.

A polgármester a pedagógus hivatástudatot, a pedagógusok gyerekekre hatással lévő emberi-erkölcsi értékrendjét mint legfontosabb, a hivatást jellemző tulajdonságot emelte ki köszöntő beszédében.

 

 

Szólt a magyar oktatásügyben bekövetkezett hatalmas változásokról, melyek közül a legkiemelkedőbbnek a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételét és a pedagógus életpályamodell elindítását nevezte.

 

Mint mondta: a változások Hévízt és intézményeit is érintették. A város általános– és középiskolája állami fenntartásba került, tehát megszûnt az intézmény dolgozói, valamint az önkormányzat közötti jogviszony.

 

- Ez azonban nem jelenti azt, hogy a városvezetés ne kísérné figyelemmel, vagy ne tekintené szívügyének az oktatást. Nem vettük le a kezünket a városi oktatási intézményeiről, még akkor sem, ha a munkáltatói jogviszony megszûnése már nem jogosít fel minket bizonyos döntések meghozatalára. A hévízi iskolák a város életének továbbra is nagyon fontos, szerves részei. A két iskola pedagógusai néhány hónappal ezelőtt levélben fordultak hozzám, egyéb anyagi juttatások igényével. Ez alkalomból szeretném hivatalosan is bejelenteni, hogy Hévíz Város Önkormányzat képviselő-testülete döntött arról, hogy a jelenleg foglalkoztatott pedagógusoknak vásárlási utalványt adományoz az intézmény tanévzáró ünnepségén. Ezzel akarja az Önkormányzat elismerni Hévíz város pedagógusainak a gyerekek nevelése érdekében tett áldozatos munkáját -  mondta.

Mindemellett szólt arról is, hogy az önkormányzat új díjak alapításával is szeretne hozzájárulni a városban hivatásukat végző pedagógusok munkájának elismeréséhez. A képviselő-testület, hogy elismerje azoknak a pedagógusoknak a tevékenységét, akik kiemelkedően hozzájárultak a város oktatási életének fejlődéséhez, jó hírnevének kialakításához az Év legjobb tanára kitüntető címet, valamint azoknak a pedagógusoknak, akik a helyi közoktatás valamely területén kimagasló teljesítményt értek el, vagy huzamosabb időn át kiemelkedően munkálkodtak ezen a területen, Hévíz Város Közoktatásáért díjat alapít.

 

 

A bejelentést követően a polgármester Király Istvánné, Klári néninek gratulált, aki óvodapedagógusként az idén ünnepli a gyémántdiplomáját.

 

Papp Gábor a város nevében virággal köszönte meg a pedagógus munkáját.

 

Az ünnepélyes perceket könnyedebb mûsor követte, Bencze Ilona és Kovács István kettőse szórakoztatta a vendégeket.

 

 

Cimkék

pedagogusok