MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Díszelőadás a 25 éves Fontana moziban
25 éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a hévízi Fontana Filmszínház. A jubileumot különleges díszelőadással ünnepelték meg, ahol a közönség országos premier előtt láthatta a Zsolnay Vilmos életéről készült „Föld szeretője” címû filmet, s találkozhatott az alkotókkal, Pozsgai Zsolt rendezővel és két szereplővel: Koncz Gáborral, valamint Sunyovszky Szilviával.

Az ünnepségen – természetesen – szóltak a mozi történetének legfontosabb állomásairól is.
- Huszonöt év telt el a mozi létrehozása óta, s ez idő alatt rengeteg ember megfordult a nézőterén. A negyed század két legjelentősebb mérföldköve: az artmozivá alakulás, majd a digitális technikára való áttérés volt. A magasabb minőség sok látogatót vonz, akik nemcsak a városból, de a térségből is érkeznek hozzánk – összegezte Szaknyéri András, a mozi vezetője. - A mai azért is különleges alkalom, mert a Múzeum Zsolnay kiállításához kapcsolódva országos premier előtt nézhetik meg a hévíziek a Föld szeretőjét, s a film rendezője mellett olyan legendás színészekkel találkozhatnak, mint Sunyovszky Szilvia és Koncz Gábor – hangsúlyozta a filmszínház vezetője.
-Pécs volt polgármestere kért fel, hogy forgassunk egy filmet Zsolnay Vilmosról. Az alapot Dienes Gizella „A csodálatos fazekas” címû regénye adta, mely a mûvész életének egy szeletét mutatja be – idézte fel az előzményeket Pozsgai Zsolt rendező, majd hozzátette: - Nagyszerû színészekkel kis költségvetésből forgattuk a filmet, s úgy érzem olyan lett, amilyennek megálmodtam.
- Zsolnay apját alakítom a filmben, akit a saját apámról és a nagyapámról mintáztam meg. Életem során nagyon sok karaktert, mozdulatot gyûjtöttem össze, amelyekből építkezni tudok egy-egy forgatáson – mondta Koncz Gábor színmûvész: - Matyó őseimtől vettem például a bajuszpödrést, különböző gesztusokat, de őket idézi a figurám keménysége, tartása is. A forgatás egésze kellemes emlék marad számomra, pedig alig tíz nap kellett ahhoz, hogy az én jeleneteimet felvegyük.
-Életem első anyaszerepe talált meg Zsolnay anyósának figurájával – mondta Sunyovszky Szilvia színmûvész: -Nem mondhatnám, hogy hasonlít rám, mert a filmben egy erős, kicsit kemény asszonyt kell alakítanom, s az életben immár nagymamaként nem ezek a vonások jellemeznek. Nagyon jó volt újra játszani, ismét kosztümös filmben szerepelni, hiszen már több éve nem kerestek meg ilyen jellegû felkéréssel. Örülök annak is, hogy ahol eddig látták a Föld szeretőjét, pozitív visszajelzéseket adtak a filmről – tette hozzá a színésznő.
-Egyes kritikusok ódzkodnak a kosztümös, történelmi filmektől, ők szeretik lehúzni ezt az alkotást is. Én azonban hiszek ezek sikerében, s úgy tûnik, a közönségtalálkozók engem igazolnak – vélekedett Pozsgai Zsolt.

(Forrás: HÉVÍZI TV)