MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Dolgoznak a településőrök
Áprilistól öt településőr segíti Hévízen a közterület-felügyelők munkáját. Foglalkoztatásukhoz a városi önkormányzat az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól pályázaton nyert 4,6 millió forintot. Az első tapasztalatok kedvezőek, mert az új szolgálat megteremtésével nőtt a városban élők és az itt tartózkodó vendégek biztonságérzete.

-Hiányt pótol ez az öt ember, hiszen jelenleg ketten töltünk be közterület-felügyelői munkakört a városban. Településőreink párban teljesítenek szolgálatot, egyszer gyalog, máskor biciklivel járják a települést, egyikük pedig a rendőrök munkáját segíti. Ahhoz egyébként, hogy valaki településőr lehessen mindössze általános iskolai végzettséggel kell rendelkezni, ám többségük biztonsági őr képzésen is részt vett – ismertette a legfontosabb tudnivalókat Király Zoltán, a közterület-felügyelők csoportvezetője.
-Amikor hallottam, hogy Hévízen településőrt keresnek, rögtön eldöntöttem, hogy jelentkezem. Hosszú évekig laktam a városban, jól ismerem minden zeg-zugát, aminek a napi munkában nagy hasznát veszem. A városban élők úgy látom, egyelőre még idegenkednek tőlünk, furcsa nekik ez a feliratos mellény, de én mindegyiküktől csak segítő szándékot tapasztaltam. Korábban vendéglátósként dolgoztam, beszélek valamennyit németül és angolul, így nem okoz nehézséget az sem, ha például a turistákat kell útba igazítanom – mondta Németh János településőr.
Naponta akár 15-20 kilométert is megtesznek gyalog a városban, s mint egy megnyújtott kéz, úgy segítik a közterület-felügyelők munkáját. Az útközben tapasztalt szabálytalanságokról feljegyzést és fényképet készítenek, majd beszámolnak róluk a közterület-felügyelőknek, akik aztán megteszik a szükséges lépéseket.
-Bár településőreink intézkedési jogkörrel nem rendelkeznek, mégis óriási segítséget adnak nekünk. Előreláthatóan december 31-éig lesznek szolgálatban, hiszen a támogatási szerződés erre az időtartamra szól, a folytatáshoz szükséges állami forrásokat pedig reméljük, sikerül majd megtalálni – mondta Király Zoltán.

(Forrás: HÉVÍZI TV)