MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Döntősök a Játékszín Társulat versmondói
Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Közhasznú Alapítvány a Dadogókért és a Seneca Beszéd Stúdió Őze Lajos Vers- és Prózamondó Versenyt hirdetett az alapítvány fennállásának 20. évfordulója alkalmából.

Az elmúlt évben Hévízen is tartottak helyi elődöntőt, ahonnan a Játékszín Társulatot képviselve továbbjutott a Budaörsön megrendezésre kerülő középdöntőre Papp Ágota és Bontó Petra.

 

- Nagyon sokat készültünk erre a versenyre, Papp Ágota egy Hajnal Anna szerelmes verset, Bontó Petra pedig egy nagyon nehéz József Attila mûvet vitt a megmérettetésre a megadott köztelező versek (Weöres Sándor: 1. Fû, fa, füst; 2. A teljesség felé (részlet); 3. Robogó szekerek) mellett. A középdöntőn összesen húszan indultak, 12-en jutottak tovább a döntőbe - árulta el Király Erika, a Játékszín Társulat mûvészeti vezetője, aki a lányoknak a felkészülésben is sok segítséget nyújtott.

 

- Tükör előtt artikulálva gyakoroltam, készültem – árulta el Ágota. - Nagyon érdekelnek a versek, az irodalomtanárom hatására nagyon megszerettem az irodalmat. A versenyen elég erős volt a mezőny, kíváncsian várjuk, hogy lesz a folytatás. Örülök, hogy kipróbálhatom magam és fontos a szakemberek véleménye: miben kell erősíteni magam, hogyan tudok továbbfejlődni.

 

- József Attilától a Minden rendû emberi dolgokhoz címû verssel készültem – mondta Bontó Petra. - Én azért tanulok verseket, mert talán önmagamat keresem bennük, s ha találok egy olyant, ami rám jellemző, akkor azt szívesen osztom meg a világgal - tette hozzá Petra.

 

Tóth András