MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Döntöttek a kórház pályázatának kivitelezőjéről
A ZÁÉV Zrt.-vel köt vállalkozási szerződést az „Élőhelyvédelem védelem és rekonstrukció a Hévízi-tónál” címû projekt végrehajtására, bruttó 266 234 262 forintos vállalkozási díjon a nonprofit kft. – többek között erről hozott határozatot a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. taggyûlése.

A projekt megvalósításáról a vállalkozó folyamatos tájékoztatást ad a képviselő-testületnek, ezt az igényét a társaság ügyvezetése felé is kinyilvánította a testület.

Ezzel egyidejûleg a képviselő-testület kérte a társaság ügyvezetését, hogy az önkormányzat által felkért szakértő a megvalósítás folyamatában ellenőrzési, felügyeleti szerepkörben folyamatosan részt vehessen. Előzetesen Papp Gábor polgármester jelezte, hogy az önkormányzat szeretett volna a közbeszerzési eljárás bírálatában akár külső szakértőként is részt venni, ám ez különböző okok miatt nem valósulhatott meg. Szakmai szempontokat figyelembe véve azonban az eljárás további részeibe az önkormányzat mint kisebbségi tulajdonos a napi szintû bevonását kérte.

A taggyûlésen a város részéről a kórházhoz tartozó parkolóhelyek kérdésének rendezését is felvetette a polgármester. Papp Gábor elmondta: az önkormányzat új közlekedési koncepció kidolgozásán fáradozik, ám a város parkolóhelyeinek egységes rendezéséhez (ide értve az árszabást és a szolgáltatásokat) két parkoló a nonprofit kft. kezelésében található. Az önkormányzat a szezon kezdetéig a közlekedési koncepcióban elfogadottakat meg is szeretné valósítani, így fontos az előbb jelzett kérdés megoldása. A város elképzelései szerint a gyógyfürdőnél lévő leállóhelyeken elsősorban mozgáskorlátozott férőhelyeket alakítanának ki. A város indítványozza, hogy a szóban forgó parkolókat az önkormányzat bérbe venné, vagy a kft..-vel közösen üzemeltetné – hangsúlyozta Papp Gábor. A polgármester a Castrum Kemping nyitásának ügyében is tájékoztatást kért, mivel ez a város turisztikai kínálatában fontos szolgáltatás, így a parkolók és a kemping kérdését, illetve az ezekkel kapcsolatos javaslatokat a taggyûlés az MNV Zrt. felé továbbítja.

(Forrás: Városháza)