MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Duna Kupa – eredményesen szerepeltek íjászaink
Június 6-án és 7-én Hévíz város támogatásával rendezték meg a Kossuth utcai sportpályán a pálya GP versenysorozat második fordulója GP 2, illetve a nemzetközi DUNA KUPA íjászversenyt.

Közel egy éves előkészítéssel, szervezéssel került megrendezésre a verseny. A pénteki napon a gyerek és serdülő korosztályú sportolók mérték össze tudásukat. A Hévíz SK versenyzői ismét érmesek lettek: olimpiai serdülő kategóriában Bencsik Márk arany, Szüts Mátyás ezüstérmet szerzett. Dancsák Dénes reflex kategóriában második helyen végzett.

 

- Ezen eredmények tükrében jó eséllyel indulunk a GP sorozat harmadik, egyben záró fordulóján, amely Budapesten augusztus hónapban kerül megrendezésre - mondta Bencsik Péter, az egyesület vezetője.

 

A szombati napon ünnepélyes megnyitóval indult a versenysorozat, melynek során a házigazda nevében Papp Gábor polgármester köszöntötte a közel hetven versenyzőt, akik közül Ausztriából, Szlovákiából érkeztek többen. Természetesen jelen voltak hazai válogatott tagok, nemzeti edzők is.  A versenyre érkezett a Word Archery több vezetője, képviselője. A megnyitón a polgármester örömét és elismerését fejezte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, mely – mint mondta - a város sportéletét színesíti, illetve a látványos esemény egy újabb programlehetőséget kínál az itt pihenő vendégek és az itt lakók részére. A sportesemény kiváló alkalom arra is, hogy a megjelent versenyzők, edzők, kísérők a várossal is megismerkedhessenek, és később magánemberként visszatérjenek a városba.

 

A köszöntőt követően Bencsik Péter, a Hévíz SK elnöke és Vánky Sebastián, a Magyar Íjász Szövetség elnöke köszöntötte a versenyzőket.

 

Rámutattak: ez a nemzetközi verseny csak négy évente kerül megrendezésre Magyarországon - mivel évenként váltakozva Ausztria, Szlovákia is házigazda - ezért is különleges.

 

 

Bencsik Péter úgy fogalmazott: a Hévíz SK versenyzőinek pedig jó alkalom arra, hogy a nemzetközi versenyzésben kipróbálhassák magukat oly módon, hogy magasabb korosztályban versenyeznek, mivel csak kadet és ifjúsági kategóriában lehet nevezni. Nem elvárás a dobogós helyezés, hiszen sem a 60 m táv, sem a korosztály (15-17) nem a hévízi versenyzők kategóriája. A legfontosabb cél a tapasztalat szerzés részünkre. Versenyezni csak versenyen lehet megtanulni.

 

A Duna Kupa kieséses fordulóiban Szüts Mátyás kiesett az első fordulóban, így a kilencedik helyen végzett. Bencsik Márk az első szlovák ellenfelét az öt körös versenyben kiejtette, így továbbjutott a legjobb nyolcba. A következő párosa az a versenyző volt, aki a későbbiekben első helyen végzett, itt egy ponton múlott, hogy Márk kiesett, így végül az ötödik helyen végzett.

 

- A pénteki korosztályos verseny a „papírformát hozta”. A szombati napon nagyon nagy volt a hőség és ez minden versenyzőt jelentősen megterhelt. Meglepetés volt számomra is, hogy a 15 fős olimpiai kadet korosztályú versenyzők között a két hévízi íjász ilyen jó eredménnyel szerepelt – értékelte a versenyt Bencsi Péter. - Mindkét versenyzőnknek gratulált a magyar válogatott nemzeti edzője Banda Tibor. Sokat tanultunk a versenyből, jó tapasztalatszerzés volt. A következő nagy erőpróba a Diákolimpia döntője lesz június 21-én. A sportrendezvénnyel kapcsolatban sok pozitív visszajelzést kaptunk, mind a helyszín, mind a szervezés kiváló volt.  Hévíz város hírnevéhez méltó versenyt tudtunk szervezni, s köszönjük, hogy polgármester úr és a városvezetés is támogatta a rendezvényt.