MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Egregyi szüret
Noha a kései borszőlők még nem kerültek a hordókba, a hagyományoknak megfelelően idén is szeptember első hétvégéjén várta a látogatókat Egregyen a szüreti mulatság. A városrészen több száz éves hagyománya van a szőlészetnek és borászatnak.

Egregy főterén hajdan a helybeliek ropták a táncot szüreti munkálatokat záró bálban. Mára viszont nemzetközi kavalkádot alkotnak a résztvevők, kétnapos a mulatság, s a táncos estek elé pedig számos szórakoztató program is bekerült. Vendégcsalogató rendezvényé vált az egregyi szüret, ahol a látogatók többsége nem a termelői, hanem a fogyasztói oldalon áll.
A rendezvényt idén is a szüreti felvonulás nyitotta. Lovasok és hat szekér rótta a város utcáit a kisbíróval, a két héttel ezelőtti borfesztiválon megválasztott borkirálynővel, udvarhölgyeivel, s mindazokkal akik a hagyományokat felidézve népviseletben felkapaszkodtak a szekerekre. Míg két órán át hirdették a programot, sokan már a színpadon egymást váltó kulturális csoportok fellépéseit kísérték figyelemmel, a kirakodóvásár portékái közt böngésztek vagy épp a lacikonyhák kínálatát kóstolták végig. Borház is akadt, melynek tulajdonosa még nem temeti a 2007-es évjáratot, pedig de sokan panaszkodnak, hogy az időjárás idén nem kedvez a termelőknek! A vasárnapot aztán – a helyi tradícióknak megfelelően - a szüreti főzőverseny színesítette, melyhez minden nevezőnek két kiló húst biztosított a Festetics Mûvelődési Központ. Idén kilenc csapat pincepörköltjét kóstolhatta meg a zsûri, no és a közönség. A versenyt végül az óvoda csapata nyerte, míg a szakértőkből álló bírálók Pozsonyi Bélánét választották meg Ízmesternek. Miután a kaposvári versenyző immár harmadszor érdemelte ki a címet, a jövőben már nála marad a vándorserleg.

(Forrás: HÉVÍZI TV)