MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Egyedülálló együttműködés
Egyedülálló az országban a Zala Megyei Kórház és a hévízi Szent András Reumakórház között immár másfél éve fennálló sikeres együttmûködés, amely a közel 300 ezer lakosú megye reumatológiai járóbeteg-szakrendelésének fejlesztése érdekében jött létre. A szakmai kooperáció eredményeként fejlődött az ellátás minősége és jelentősen rövidebbek lettek a várakozási idők a megyei kórház szakrendelésén.

Dr. Hegedûs Lajos, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. ügyvezető igazgatója elmondta: a reumatológiai szakellátásban 2008 elején indult együttmûködés a hévízi és zalaegerszegi intézmények között, miután a Szent András Kórház felajánlotta szakmai segítségét az akkoriban technikai okok miatt kapacitásgondokkal küzdő megyei kórháznak. Mindez máig példaértékû kezdeményezésnek számít a magyar egészségügyben, hiszen egyáltalán nem jellemző, hogy a hazai egészségügyi intézmények egymást segítve, a közös célok érdekében közös feladatvégzésben gondolkodnának. Pedig ennek a közös munkának már rövid távon is lehet eredménye. Ez az eredmény az erőforrások megosztása révén elérhető jobb szolgáltatás, ami a megyei kórházban – ahol jelenleg három hévízi reumatológus segíti a szakellátást - mára meg is valósult. A Szent András Kórház orvos igazgatója, Dr. Szekeres László által vezetett hévízi orvosi csapat innovatív szakmai javaslataival ahhoz is hozzájárult, hogy a megyei kórház a különböző terápiás területeken ésszerûsítésekkel, átszervezésekkel tovább fejlessze az ellátást, és egyúttal az intézmény mûködését is gazdaságosabbá tegye.
Dr. Csidei Irén, a Zala Megyei Kórház főigazgatója elmondta: Az intézmények közötti kooperáció az elmúlt másfél év alatt egyre szorosabbá vált. Ennek egyik legkomolyabb eredménye, hogy a korábban közel három hónapra rúgó várakozási idők jelentősen, alig három hétre csökkentek a megyei kórház reumatológiai szakrendelésén - a sürgős esetek ellátása pedig folyamatosan biztosított. A szakmai kooperáció eredményeként átalakult a lokális csontritkulás központ munkája, de nem csak átalakult, hanem bővült is. Ennek köszönhetően a rövidebb várakozási idők mellett a vizsgálatra érkező betegek kényelmét szolgálja az is, hogy azonnal, már a helyszínen kiértékelést kaphatnak a leleteikről. Az igénybe vehető támogatási források felkutatásának köszönhetően elindulhatott a megyei reumatológiai szakrendelés gépparkjának megújítása, és végbement a Megyei Kórház - igen nagy számú beteg ellátását végző - Fizioterápiás Osztályának felújítása.
Meggyőződésünk, hogy minden ilyen változtatás érezhetően hozzájárul ahhoz, hogy a vizsgálatra, kezelésre érkező betegeket barátságosabb környezet várja az intézményben, és emiatt az itt tartózkodásuk is kellemesebb legyen. Nem véletlen az sem, hogy a betegeket már az együttmûködés kezdetekor közvetlenül, levél formájában kérdeztük meg a személyes igényeikről, általános elvárásaikról a szakrendelés kapcsán, majd a javasolt struktúrát igyekeztünk ennek megfelelően kialakítani, például a betegfogadási idők beosztásánál.
Dr. Hegedûs Lajos hozzátette: A cél az, hogy a másfél éve sikeresen mûködő kooperáció tovább szélesedjen, aminek számos további eleme lehet. Társaságunk a maga részéről minden segítséget megad ahhoz, hogy a reumatológia, az oszteológia és a fizioterápia tekintetében további közös eredmények születhessenek. Másrészt a Megyei Kórháztól várunk olyan közremûködést, ami a mi kórházunkban hiányzó ellátási feladat pótlására vonatkozik - ilyen lehet sok más mellett például a laborszakorvosi ellátás biztosítása Hévízen.

(Forrás: Privy Council)