MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Egyre ismertebb a Hévíz folyóirat
Szeptember első hetében került megrendezésre Keszthelyen a Balatoni Íróhét, amely az 1930-as évek eleji rangos irodalmi eseményt elevenítette fel Keszthely Város Önkormányzata és az Újközi Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány szervezésében. Szeptember 8-án, a rendezvénysorozat utolsó napján a Hévíz folyóirat legfrissebb száma került bemutatásra a Balaton Színházban, melyen a főszerkesztő, Szálinger Balázs mellett számos költő és író is részt vett, és felolvasták a legfrissebb valamint a korábbi számokban megjelent mûveiket.

Cserna-Szabó András, a folyóirat szerkesztője, ismertette a rovatok tartalmát, amelyek a hazánkban megjelenő irodalmi folyóiratok mellett számos újdonságot is tartalmaznak. Nem csupán líra, próza és kritika kap helyet a folyóiratban, hanem a „szokásos választék” kibővül a gasztronómiai rovattal (Hajószakács), valamint a helytörténeti rovattal (Öböl).

A folyóirat címlapján ezúttal gróf Bánffy Miklós portréja látható, a Vizibicikli rovatban ugyanis Szederkényi Olga interjúja olvasható Ablonczy Balázs történésszel és Dávid Gyula irodalomtörténésszel, a grófról. Szederkényi Olga szintén részt vett a folyóirat bemutatóján.

A Nyílt víz címû rovatban többek között Szolíva János, Szabó Marcell, Krsovszky Dénes versei olvashatók, míg az Öbölbe Cséby Géza olvasószerkesztő publikál a Balatoni Íróhét korábbi rendezvényeiről, de olvasható részlet Jordán Tamás és Ruszt József levelezéséből is.

Szálinger Balázs főszerkesztő elmondta, hogy a megújult Hévíz egyre ismertebb lesz, az Írók Boltjában rendre elfogy, és ehhez nem csak a kiváló írások szükségesek. Elengedhetetlenül szükség van arra az önkormányzatra, amely a teljes anyagi biztosítását vállalta a folyóiratnak, kellő nagyvonalúsággal az országos-, és az határon túli irodalomnak is biztosít helyet, és nem követeli, hogy csupán helytörténeti jellegû írásokkal töltsék meg a lapot. Az országos ismertség a városnak is hasznot hajt, hiszen nevét viseli a folyóirat.

A lapszám bemutatót követően a szerzők felolvasása következett, többek között Muszka Sándor, László Noémi, Nagy Koppány Zsolt, Cserna-Szabó András és Szálinger Balázs olvastak fel saját mûveikből.