MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Együtt szavaltak a nemzettel
Lukács Sándor színmûvész tartott önálló estet városunk könyvtárában a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A „Barangolás a költészet világában” címû előadás rengeteg érdeklődött vonzott a könyvtárba.

- Rendszeresen járom az országot, Pesten is, vidéken is nagyon sokszor előfordulok ezzel az esttel. A mûsor első része a magyar líra gyöngyszemeiből van összeállítva: Petőfi, Ady, József Attila, Radnóti, Szabó Lőrinc, Tóth Árpád; kiváló költők szerepelnek a repertoárban, a második részben pedig az én utolsó, „Az elûzött álom” címû  verseskötetemből adok egy keresztmetszetet - mondta Lukács Sándor színmûvész. Igyekeztem olyan verseket hozni, amik hozzám is közel állnak és melyeken keresztül a saját gondolataimat is el tudom mondani a közönségnek - tette hozzá.

 

 

A költői est mellett az iskolákban is megemlékeztek a Himnusz születésnapjáról.

 

Az Illyés-iskola is csatlakozott nemzeti versmondáshoz. A Magyar Kultúra Napján ugyanabban az időpontban szavalták el hazánkban és szerte a világban a csatlakozó diákok Kölcsey Ferenc Himnuszát.


A gyerekek az internet segítségével kapcsolódhattak össze, s Jordán Tamás Kossuth-díjas színész irányítását az interneten követhették végig, s intéseinek megfelelően hangsúlyozták nemzeti Himnuszunk sorait.


A közös, nemzeti versmondás mind a diákoknak, mind a hallgatóságnak nagy élményt jelentett.