MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Együttműködés a kórház és a Pannon Egyetem között
A környezetvédelem, a monitoring, biológiai és klinikai kutatások és képzések területére kiterjedő együttmûködési megállapodást írt alá a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. a Pannon Egyetem Georgikon Karával
  • A két intézmény együttmûködésének vannak előzményei, több közös munkát, kutatást mondhatunk magunkénak, tény azonban, hogy ilyen szervezett keretek között még nem dolgoztunk együtt – jelezte Dublecz Károly, a keszthelyi egyetemi kar dékánja.

A jelen együttmûködés keretében támaszkodni kívánnak a korábban a tőzegkutatásban, a tó élővilágának feltárásában és a radiológiai vizsgálatok terén végzett kutatások eredményeire, s a csökkenő állami finanszírozások miatt is kölcsönösen támaszkodni kívánnak egymás tapasztalataira.

Dublecz Károly elmondta még: üdvözli az önkormányzat és a környezetvédelmi felügyelőség által nemrégiben aláírt együttmûködést is, hiszen így a Hévízi-tó védelme mind átfogóbban valósul meg.

Kvarda Attila, a gyógyfürdőkórház ügyvezető igazgatója ugyancsak arra mutatott rá: a tó gyógyászati, környezetvédelmi, természetvédelmi és biológiai értékeit együttesen kell kezelni, figyelembe venni, az ehhez kapcsolódó kutatások ennek eredményességét erősítik. Mint fogalmazott: az egyetem kezdeményezését a kórház örömmel fogadta, az ott folyó színvonalas munka garancia arra, hogy a törekvéseket a megfelelő minőségben valósítsák meg. A kórház a kor kihívásaira is reagálni kíván, ezért tartotta fontosnak az együttmûködés keretében a nyelvi és kommunikációs képzés elindítását munkatársai körében.

  • Fontos számunkra, hogy vendégeink elégedetten távozzanak, ehhez kollégáink nyelvi és kommunikációs felkészültségére is szükség van – hangsúlyozta. ezért is van szükség tudományos kutatásokra, amelyek eredményeit a szolgáltatások fejlesztésében is hasznosíthatják.

A megállapodás értelmében angol, német és orosz nyelvi képzés, kommunikációs és menedzsmentoktatás indul, a klinikai kutatásokhoz kapcsolódóan közös marketing és turisztikai kutatásokat végeznek, továbbra is feladatot jelent a tó tőzegvizsgálata, valamint a kapcsolódó környezet- és természetvédelmi kutatások.