MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Életre kel a dzsungel Hévízen
Augusztus 11-én 21.00 órakor kerül bemutatásra a Hévíz Színpad újabb produkciója a Dzsungel Könyve címû musical, amely Kipling híres regénye alapján mutatja be Maugli, a dzsungelban felnőtt emberkölyök történetét.

 

 

A 2011 novemberétől mûködő Hévíz Színpad Egyesületnek ez lesz a hatodik nagyobb színpadi produkciója; a röpke háromnegyed év alatt már olyan előadásokkal is találkozhatott a város közönsége, mint a Rómeó és Júlia, vagy a Valahol Európában.

A Dzsungel Könyve a Hévíz Színpad valamennyi tagozatát megmozgatja, összesen 38 szereplő készül a szombati fellépésre. A legkisebb 6 éves, a legidősebb pedig 63.

Molnár Szilárdtól, a Hévíz Színpad elnökétől, és egyben a darab rendezőjétől megtudtuk, hogy kiemelkedő látvány- és vizuális technikát alkalmaznak, pirotechnikai elemekkel, hogy a közönség valóban úgy érezze, a dzsungel kel életre a színpadon. 13 tánckoreográfia, közel 150 jelmez, 120 lámpa gondoskodik a látványról. A karaktereket Kipling regényében szereplő állatok tulajdonságai alapján alakította ki a rendező, így lesznek a farkasok rockerek, a majmok rapperek.

Molnár Szilárd elmondta: a város lakossága nagyon sokat segít a Hévíz Színpadnak. Amatőr színjátszókról van szó, jelmezeket, kellékeket mindent maguk készíttetnek, illetve szereznek be. Volt olyan varrónő a városban, aki miután megtudta, hogy a kért ruha a Hévíz Színpad előadására készül, nem fogadott el pénzt.

A segítő hozzáállásért cserébe Hévíz egy csodálatos musicalt kap, amelyet másfél hónapon keresztül megfeszített tempójú próbákkal sajátított el a színjátszó kör, Cseh Richárd, a Madách Színház táncosa és Berkes Dániel ének korrepetitor segítségével.