MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Életük a gyermekeké
Pedagógusnap alkalmából köszöntötték a településen dolgozó kisgyermeknevelőket, óvónőket, általános - és középiskolai pedagógusokat és az őket segítő szakembereket a városházán.

A bölcsőde és óvoda mellett általános-, és középiskola is mûködik Hévízen. Az intézményekben tanuló diákok közül sokan megyei és országos versenyeken sikeresen szerepelnek – melyben nagy szerepük van tanáraiknak.

A hévízi önkormányzat rendeletben rögzítette, hogy az Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Mûvészeti Iskola, valamint a Bibó István Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium dolgozói közül minden évben 10 általános iskolai, és 5 középiskolai pedagógus, illetve a pedagógiai munkát közvetlen segítő közalkalmazott kapja meg a „Hévíz Város közoktatásáért” díjat.

Az elismeréseket – Papp Gábor polgármester köszöntőjét követően – szerdán, a pedagógusnapi ünnepségen vehették át a kitüntettetek: az llyés Gyula Általános Iskolából Csombó Lászlóné, Farkas Erzsébet, Hocz Szabolcs, Jakab Lászlóné, Jakab Józsefné, Lengyelné Szi-Márton Katalin, Sillinger Zsolt Ferencné, Szakál Zoltánné, Tóthné Huszti Ágnes, Varga Róbertné; a Bibó István Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumból Fraller Csaba, Gál Tamás, Meisitz Lajosné , Tombor Ildikó és Nagyné Horváth Éva.

Az önkormányzat által alapított másik kitüntetés, az Év tanára díj, melyet ezévtől a pedagógusok és a diákönkormányzatok javaslata alapján ítélnek oda két díjazottnak. Ezt Némethné Balázs Judit, az általános iskola angol nyelvszakos tanára vehette át, a méltatás szerint: az “ általa felkészített tanulók eredményesen szerepelnek a megyei angol tanulmányi versenyeken. Osztályfőnökként személyre szóló törődés és megértés jellemzi. Aktívan irányítja, ötleteivel hozzájárul a Diákönkorányzat sikeres programjához. “

Az Év tanára díj másik kitüntetettje, Fraller Csaba, a gimnázium matematika, fizika szakos tanára “ kimagasló szakmai munkájáért, tehetséggondozásért, valamint az iskola jó hírét öregbítő országos fizikatanári pályázati sikeréért.” vehette át a kitüntetést.

Az ünnepségen méltatták az idén nyugdíjba vonuló pedagógusokat, valamint díszdiplomákat is átadtak.

Vértesaljai Antalné diplomája megszerzésének 70. évfordulóján rubin díszoklevelet vehetett át. 1945-ben szerezte meg tanítói képesítését. Foglalkozott népmûveléssel, gyermek néptánc csoportot vezetett Zalaváron, majd Hévízen. 1968-ban részt vett Hévízen a Díszítőmûvészeti Szakkör megalakításában, amelynek vezetését is vállalta. Célul tûzte ki, hogy a csoport tagjai „tiszta forrásból” meríthessenek, megőrizve az eredeti népi hagyományt, hogy a hímzés szépségét a jövőnek átadhassák.

Takács Károlyné a 60 éves évforduló alkalmából gyémánt díszoklevelet kapott: tanítói képesítését 1947-ben szerezte meg. Pályáját a fürdővárosban kezdte, majd tanított Zalacsányban, Zalabaksában, Kerkabarabáson és nyugdíjazásáig Hévízen.

A pedagógusok egy zenés játékot is megtekinthettek Edith Piaf életéről, majd állófogadáson is köszöntötték őket.

Forrás:Keszey Ágnes

Nézze meg galériánkat!