MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Elfogadták a 2011. évi költségvetés koncepcióját
A költségvetési koncepciót jóváhagyó testületi ülés zárt üléssel kezdődött, melyen a képviselők megválasztották a Hotel Aquamarin nyugdíjba vonuló igazgatójának utódját. December 30-ától Czurda Gábor vendéglátó és szálloda szakos közgazdász lesz a társaság ügyvezető igazgatója. A kft. új felügyelő-bizottságának tagja lett Dr. Márkus Mirtill ügyvéd, Kollár István építész és Karabély-Soós Rita közgazdász. A Hévízi Gamesz vezetőjének munkaviszonyát közös megegyezéssel megszüntették a felek.

A nyilvános ülés a legtöbb hozzászólást generáló napirendje a 2011. évi költségvetési koncepció volt. Gelencsér János a pénzügyi bizottság elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a Parlament még nem hozott döntést a költségvetés konkrét számairól. Rábai József alpolgármester úgy vélekedett, hogy a pályázati források bevonásával szélesedik a fejlesztések volumene és nő a költségvetés belső mozgástere. Fisli István többek közt az akadálymentesítési program végiggondolását kérte, azt is felvetve: ha az összes szolgáltatás elhelyezhető egy intézmény földszintjén, kell-e mindenhova lift? Naszádos Antal annak a véleményének adott hangot, hogy a tervezetben sok a bizonytalansági tényező, s mialatt a bevételek csökkennek, a kiadások pedig nőnek, túlzott a sármelléki repülőtér személyforgalmának fellendítésére beállított ötvenmillió forint. Hivatkozásként visszautalt a magán szállásadók korábbi fórumára, ahol egy felszólaló megfogalmazta, hogy a reptérre fordított kiadásból a szobakiadóknak nincs haszna. Gelencsér János úgy reagált, hogy az elődleges cél az új járatok indítása a régióba. Az üzemeltetőnek a teherszállítás már megéri, de a Hévíz a személyszállításban érdekelt, abban, hogy több charter gép közlekedjen és ezekből majd menetrendszerinti járat legyen. Olyan beutaztató cégekkel is tárgyalnak, melyek ügyfelei a magánszálláshelyeket keresik. Kiemelte, hogy a szobakiadók támogatása változatlanul fontos cél, hiszen a város lakosságának jelentős részét érinti. Papp Gábor polgármester azt hangsúlyozta, hogy a pénzt nem mûködésre szánja az önkormányzat. Keretösszeget határoztak meg, üzleti szempontok szerint. Pontosan arról van szó, hogy pótolni kell a város kasszájából kieső forrásokat és ehhez olyan terveket kell felvállalni, melyek befektetésként bevételt generálnak. A kormányzati tervek szerint három reptér szolgálja ki az országot: Budapesten Ferihegy, az ország keleti részében Debrecen, míg a nyugati régióban Sármellék. Ezt kell kihasználni, s pillanatnyilag a tárgyalófelek Hévízt tekintik partnernek, a pozíciót pedig nem szabad elveszíteni – indokolta a szándékokat Papp Gábor. Gelencsér Béla szerint az a repülős vendég, aki a szállodákba érkezik a város többi szolgáltatójánál, vendéglősöknél is megjelenik. Valamit tenni kell és ez az elején sok pénzbe fog kerülni – mondta. Kepli József alpolgármester is arra hívta fel a figyelmet, hogy ezúttal nem támogatásról, hanem befektetésről van szó.
A további napirendek közt elfogadta a testület a Festetics Mûvelődési Központ első negyedévi programtervét valamint jóváhagyta az intézmény igazgató posztjára kiírandó pályázatot. A jövő évi hulladékszállítási díjakról nem döntött az önkormányzat. A tárgyalások mellett külső szakértők segítségét is igénybe veszik ahhoz, hogy a lakosság számára megfelelően módosítsák a rendeletet. A Bibó Gimnázium négy éves munkájáról szóló beszámoló kapcsán Fisli István bizottsági elnök kiemelte: a kompetencia-mérés eredményei arról tanúskodnak, hogy színvonalas munka folyik az intézményben.

(Forrás: Hévízi TV)