MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Elfogadták a költségvetést
2008-ban is hitelfelvétel nélkül kíván gazdálkodni Hévíz Város Önkormányzata. Az élményfürdő területének értékesítéséből származó bevétel révén a fejlesztésekre fordítható források nagyságrenddel magasabbak a korábbi években tervezettnél. Igaz, ezt az összeget céltartalékba helyezte a testület, hogy kizárólag pályázati önrészként használja fel. Mindez kiolvasható a rendkívüli ülésen elfogadott idei évi költségvetés rendeletéből.

A város által tervezett beruházások egyrészt saját forrásból valósulnak meg, másrészt számos olyan fejlesztési terv van, melynek bekerülési összege meghaladja a rendelkezésre álló keretet, így megvalósításuk kizárólag pályázati támogatással sikerülhet. Az önrész forrására szolgáló pályázati alapban hatszáznegyvenötmillió forint értékû fedezet szerepel.
A megcélzott fejlesztések közt helyet kapott a belváros rekonstrukciója, az orvosi rendelő akadálymentesítése, az óvoda bővítése valamint az általános iskola és a gimnázium közoktatási infrastruktúrájának és szolgáltatásainak fejlesztése. Az önkormányzat biztosítja a városközpont rehabilitációjához szükséges megvalósíthatósági tanulmány és a városközpont átépítéséhez szükséges közmûtérkép elkészíttetését. A város idén is pályázni kíván a központosított állami támogatások közül az úgynevezett 1+1 Ft pályázatra, mely a települési önkormányzatok szilárd burkolatú belterületi közutjainak burkolat-felújítására biztosít támogatást. Ezúttal a Szabó Lőrinc utca és Vajda Ákos utca felújítása került be a tervbe. Más forrásból is folytatódnak hasonló beruházások, így a Park utca és a Honvéd utca egy része továbbá a Petőfi utca útfelújítása valamint a Honvéd utca járdarekonstrukciója is megvalósul. A járda és csapadékcsatorna kiépítése a cél a Dombi sétányon, a Bartók Béla és az Arany János utcában. A rendelet fedezetet biztosít a Babócsay utca északi részén a szennyvízcsatorna kiépítésére is. Várhatóan nyolcmillió forintból valósítható meg a Széchenyi utcai Nagyparkolónál a bejáratot biztosító forgalmi csomópont kialakítása. A közlekedés biztonsága érdekében az Ady és a Vörösmarty utcák találkozásánál egy gyalogátkelőhelyet létesítenek és lesz forrás a zebrák szabványos megvilágítására is.
Kétmillió forint összeget különít el a rendelet a környezetvédelmi programból adódó idei feladatokra, továbbá 1 millió forint kerül a környezetvédelmi, 42 millió pedig a gépjármû-várakozóhely építési alapba. A városszemléből adódó feladatokra hárommillió Ft-ot különített el a testület.

(Forrás: HÉVÍZI TV)