MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Előzetes tervek
Tizennégy százalékos bevétel-növekedéssel számol, s júliustól nyolc százalékos béremelést tervez a Hévízgyógyfürdő és Szent András reumakórház Kht. Többek között ez is kiderült a társaság előzetes üzleti tervéből, melyet mind a városi önkormányzat, mind a taggyûlés elfogadott.

Fejlesztés, szakmaiság és eredményes gazdálkodás - így foglalható össze a Kht. előzetes üzleti tervének tartalma. - A mûködés elemzésekor láthatóvá vált, hogy a társaságnál jelentős keresztfinanszírozás valósul meg, s a veszteséges tevékenységeket a sikeres üzletágak bevételei kompenzálják – ismertette dr. Hegedûs Lajos a Kht. ügyvezető igazgatója. A cél az, hogy valamennyi tevékenység sikeresebb legyen anyagi téren is. A társaság idén 2,9 milliárdos bevétellel számol. Az ágyszámok átalakításából viszonylag kedvezően került ki a kórházi részleg, így nullszaldós lehet a gyógyászati tevékenység. Negyven millió Ft-os bevétel várható a vizitdíj bevezetéséből, a Hetes Ház kihasználtságának növelése ötven millió Ft-os pluszt eredményezhet. A konyhai kapacitás növelésével a város intézményeit is kiszolgálhatja a kht., ami természetesen tovább növeli az eredményességet. A tervezett bevétel-növekedést a fürdők látogatottsága is megalapozza. Az első negyedévben várakozáson felüli vendégforgalmat tapasztaltak. Míg 2005 első negyedévében 83 ezer vendég kereste fel a medencefürdőket, addig idén már 94 ezer látogatót regisztráltak. A tófürdőnél tavaly még tartott a rekonstrukció, akkor 47.224 látogatóval zárták a negyedévet, míg idén csaknem megduplázódott a forgalom, 85.025-en váltottak belépőjegyet. Egy év változatlansága után április elsejétől 5%-kal nőttek a belépőjegy-árak. – Ezen a téren még várható korrekció. Differenciálásra törekszünk, tehát az a célunk, hogy azok az alkalmi vendégek akik csak egyszer veszik igénybe a fürdőt magasabb áron váltsanak belépőjegyet, míg a rendszeresen, hosszabb ideig itt tartózkodó látogatóknak kedvezményt biztosítsunk. Ezzel is arra ösztönöznénk a látogatókat, hogy mind több időt töltsenek nálunk – mondta az ügyvezető igazgató.
A tulajdonosok is szorgalmazzák a létesítményi rekonstrukció folytatását. A 640 férőhelyes új öltözőkapacitás a forgalmas időszakokban nem elegendő. - Március 15-ödike környékén arra is volt példa, hogy a vendégek kiszolgálása érdekében ki kellett nyitni a nyári részt. Nagy az igény a déli bejárathoz tervezetett 750 öltözőre – erősítette meg Sándor Zoltán a gyógyfürdő vezetője. A tervek szerint az év második felétől kezdődik el az a munka - mellyel két további ütemre bontva - megépülhet a déli bejárat, valamint az új részeket összekötő, plusz funkciókkal tervezett átjáró részleg.
A tervekben júliustól 8%-os bértömeg-növekedés is szerepel. Jelenleg a Kht-n. belül még nem mûködik dolgozói ösztönzőrendszer, s a menedzsment arra törekszik, hogy ennek szabályzórendszerét is kidolgozza.

(Forrás: Hévízi Tv)