MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Első lépés a közlekedési koncepcióban
Évtizedek óta húzódó probléma megoldása kezdődhet el annak a projektnek a megvalósításával, melynek támogatási szerződését ma írták alá ünnepélyes keretek között a Városházán.

Az önkormányzat több mint 196 millió forintos támogatást nyert a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében „Közösségi közlekedés fejlesztése” tárgyban, NYDOP-3.2.1/B-12 kódszámmal megjelent pályázati felhívásra, melyet Alsópáhok, Cserszegtomaj, Nemesbük és Sármellék önkormányzataival konzorciumi együttmûködésben nyújtotta be.

 

A pályázat lehetőséget ad a város és környéke közösségi közlekedésének megújítására, Hévíz esetében a helyi járatú közlekedés megoldását is jelenti.

 

 

A pályázat megvalósításának zöld utat adó támogatási szerződést Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Papp Gábor, Hévíz polgármestere látta el kézjegyével.

 

Brezovits István elmondta: a témában megyénként egy projektet tudtak támogatni, komoly verseny volt tehát a települések között. Hévíz mint turisztikai szempontból országos viszonylatban is koncentrált és kiemelt város esetében különösen fontosnak találták a közlekedés feltételeinek minőségi javítását, mellyel ugyanakkor az itt lakók életminősége is jelentősen javulhat.

 

  • Hévíz város jelenlegi vezetése átfogó közlekedési koncepciót dolgozott ki, melynek hangsúlyos eleme a buszpályaudvar kiköltöztetése, a városon átmenő forgalom megszüntetése, valamint a helyi közlekedés feltételeinek javítása. E pályázat keretében első ütemben a meglévő buszöblök felújítása és új öblök kialakítása történik meg Hévízen és a partnerként részt vevő településeken, valamint a városban egy kis buszmegálló építése az autóparkoló mögötti részen. Egy következő projekt keretében ezek folytatásaként a nagyparkoló átépítése és a pályaudvar kiköltöztetése is megvalósulhat. Az önkormányzat jövő évi költségvetésében komoly összeget kíván fordítani helyi járatú közlekedési eszközök beszerzésére, mellyel nemcsak az itt élők és a turisták, de a Hévízre munkába érkezők és onnan hazautazók bejárási feltételei is jelentősen könnyebbednek.

     

Hozzátette: Hévíz jó úton halad, hogy a légi és a földi közlekedésben olyan minőségi feltételeket teremtsen, melyekkel a turizmus szempontjából még versenyképesebbé és vonzóbbá tehetik a várost, ugyanakkor a lakosság érdekeit és igényeit is maximálisan szem előtt tartsák.