MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Elsősegélyről felnőtteknek
Pedagógusok és szülők részvételével szerveztek elsősegélynyújtó tanfolyamot a hévízi Brunszvik Óvodában. Az elméleti és gyakorlati ismereteket összefoglaló képzésen a felnőttek, s természetesen a gyermekek rosszulléteinek ellátására, a különböző vészhelyzetek kezelésére helyezték a hangsúlyt.

-Tavaly ősszel egy megyei pályázat jelent meg azzal a céllal, hogy szülők és pedagógusok közös munkáját segítse. Mi is pályáztunk, de sajnos nem nyertünk. Az alapítványunk kuratóriuma azonban biztosította azt az összeget, amellyel elindíthattuk a tanfolyamot – idézte fel az előzményeket Péterné Bakos Marianna óvodavezető.
-Egyedülálló a Brunszvik Óvodának az a kezdeményezése, hogy pedagógusoknak és szülőknek szervez elsősegélynyújtó tanfolyamot. Országosan is ritka az ilyen, de a megyében ez az első. Az elméleti és a gyakorlati oktatáson a felnőttek rosszulléteiről, a sürgősségi ellátást igénylő esetekről, valamint az itteni speciális körülményekhez alkalmazkodva a gyermekbalesetekről beszéltünk – ismertette a képzés tematikáját Dr. Dudás Margit sürgősségi szakorvos.
- Három és fél éves a kisfiam, miatta is jöttem és azért, hogy felnőtteken vagy időseken is segíteni tudjak, ha a helyzet úgy kívánja. Az eddigi elméleti órákon sokat jegyzeteltem, otthon a feleségemnek is elmondtam, amit hallottam. Ha lesz még ilyen tanfolyam, szeretném, ha ő is eljönne, s részt venne rajta – mondta Jüngling József.
A mindennapokban, amikor vészhelyzetbe kerülnek az emberek, a többség nem képes arra, hogy a rászorulót elsősegélyben részesítse.
- Valószínûleg az az oka ennek, hogy kevés a tudás, és kevés az önbizalom. Nekünk, az egészségügyben dolgozóknak feladatunk az, hogy tudásunkat, tapasztalatainkat átadjuk, hiszen egy baleset során az első néhány perc életmentő lehet. S ne felejtsük el azt sem, ma már az általános mûveltség része, hogy rendelkezik-e valaki ezekkel az ismeretekkel – vélekedett a szakorvos.

(Forrás: HÉVÍZI TV)