MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Emelkedik a lélekszám
Hévízen az elmúlt három esztendőben évről évre szerény mértékben emelkedett a lakosság száma, így 2009-ben elérte a 4972 főt. Kiemelkedő volt a születések száma például 2008-ban, a halálozásoké pedig csökkenő tendenciát mutat. Ezek a statisztikai adatok biztatóak, de hosszabb távon nem befolyásolják döntően a város lélekszámát.

-2007-ben a lakosság száma városunkban elérte a 4955 főt, egy évvel később 4968-ra emelkedett, s tavaly már 4972 volt. A nemek arányát tekintve 2007-ben és 2008-ban 2261 férfi élt városunkban, s ez a szám 2009-ben egy fővel növekedett. 2007-ben 2694 hölgyet tartottunk nyilván, 2008-ban már 2707-et, tavaly pedig 2710-et – ismertette a legfontosabb népességi adatokat Dr. Fábián Levente, a Polgármesteri Hivatal hatósági osztályvezetője.
A statisztikák szerint városunkban jól alakult az elmúlt tíz esztendőben a születések száma is, hiszen 2000-ben negyvenegy gyermek született, s kiugróan magasnak lehet tekinteni a 2008-as évet, amikor ötvenkét újszülöttet regisztráltak Hévízen. Idén, 2010. március 23-áig hat baba született a városban.
A házasságkötések számánál – az országos tendenciához hasonlóan – egy kis visszaesés figyelhető meg, hiszen 2008-ban negyvenegyen, 2009-ben pedig már csak harminchárman kötöttek házasságot a városban. Tavalyelőtt a házasulandók fele, tavaly pedig egyharmaduk volt helybeli. A számok tükrében érdekes az össznépesség nemzetiségi megoszlása is.
- Az összlakosság nemzetiségi megoszlására vonatkozóan adatokkal nem rendelkezünk, mert a külföldi lakosok nyilvántartása a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal feladata, s az általuk adott regisztrációs szám alapján bocsátjuk ki a lakcímkártyákat. Ezek számából már tudunk következtetni a bevándorlás mértékére – mondta Dr. Fábián Levente: - 2007-ben hatvanhárom, tavaly pedig ötvennégy személy vándorolt be Hévízre. Mindkét esztendőben három menekültet fogadott a város, az Európai Gazdasági Térségből ideiglenesen itt tartózkodó személyek száma pedig ezekben az években növekvő tendenciát mutatott, mely az össznépesség két, illetve három százalékát teszi ki – fûzte hozzá az osztályvezető.

(Forrás: HÉVÍZI TV)