MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Eredményes gazdasági ciklust zár az önkormányzat
Gazdasági szempontból eredményes ciklust hagy maga mögött az önkormányzat. A város gazdasági helyzetéről tartott sajtótájékoztatót ma Papp Gábor polgármester.

Mint mondta: jelen önkormányzati ciklusban jelentős, 600 milliós vagyonnövekedés történt Hévízen, 363 millió forinttal csökkent az önkormányzat követelés és kötelezettség állománya. Összességében megállapítható, hogy az elmúlt négy év alatt jelentős vagyonnövekedés látható az önkormányzat mérlegében és a tárgyi eszközök állománya az értékcsökkenés mellett is több mint 1,2 milliárdos emelkedést mutat. 702 millió forint készpénzállománnyal rendelkezik a város, és 114 millió forintos tartalékkal bír.

 

-      Pályázati szempontból is eredményes ciklust tudhatunk magunk mögött – fogalmazott a polgármester. -   A négy év során 1,7 milliárd forint pályázati támogatást tudott lehívni Hévíz, a pályázatokhoz összesen 463 millió forintnyi önerőt tett hozzá a város. 

A pályázatokhoz felhasznált önerőn túl saját forrásból 1,2 milliárd forintot tudtunk fordítani egyéb beruházásokra, fejlesztésekre, köztünk olyanokra is, amelyek már régóta vártak megoldásra.

Gondolok itt a játszóterek megújítására, bővítésére, a tornaterem felújítására, a Park utcai lépcsősor rendezésére, a Sugár utca felújítására, a Tavirózsa utcai sétány rendezésére. A jövőbeni fejlesztések megvalósításának alapját képező ingatlanvásárlásokra is sor került a ciklus alatt, 100 millió forint értékben, s komoly beruházást jelentett a kormányablak kialakítása, mely egyértelmûen a lakosság érdekeit, kényelmét szolgálja.

Összegezve tehát elmondhatjuk, hogy a négyéves ciklusban pályázatokból az azokat kiegészítő önrészből illetve a tisztán önerős fejlesztésekből több mint 3,3 milliárdos fejlesztések realizálódtak. Ez az eredmény a város életében kimagasló.    

Rámutatott: az oly sokat vitatott reptér mûködtetés minden híreszteléssel ellentétben a számítások szerint tíz százalékkal növelte a vendégéjszaka számot Hévízen. Az eltelt két év és az idei év várható adatait figyelembe véve, és leszámítva a reptér mûködéséhez évente adott 50 millió forintos önkormányzati támogatást, a csak a Hévíz-Balaton Airporton landolt, Hévízen megszállt vendégek után az eltelt időszakban legalább 210 millió forint idegenforgalmi adót tudott beszedni a város.

A polgármester az átgondolt marketingnek, a turisztikai szakmában dolgozók új alapokon történő együttmûködésének és a fenti sikereknek tudja be, hogy Hévíz 2011 óta egymillió fölötti vendégéjszakákat tud felmutatni, a vidéki városok között messze a legmagasabbat.

Mindez pedig nemcsak az önkormányzat, de az itt élők számára is komoly gazdasági lehetőségeket jelentett és jelenthet a jövőben is – mondta.