MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Érkeznek az ajánlószelvények
Az október 3-ára kitûzött önkormányzati választásokon Hévízen - a korábbi tizenkét fős testület helyett - hat képviselőtestületi tagra, polgármesterre és megyei listára lehet majd voksolni. A választások lebonyolításához augusztus 16-ától 19-éig kézbesíti a Posta az értesítőket és az ajánlószelvényeket. Akik nem kapják kézhez az értesítőt ellenőrizzék szerepelnek-e választói névjegyzékben, s a pótlás érdekében forduljanak a jegyzőhöz!

Hévízen a Helyi Választási Iroda az önkormányzati képviselők és polgármesterek 2010. évi választásának névjegyzékébe 4317 főt vett fel. A névjegyzéket augusztus 18-ától 22-éig a Polgármesteri Hivatal Okmányirodájában függesztik ki. Ezen határidő alatt lehet a névjegyzékből történő kihagyás vagy felvétel miatt kifogást benyújtani a jegyzőhöz.
A hévízi választópolgárok a kipostázott értesítő mellett három – képviselői, polgármesteri, megyei listás – ajánlószelvényt kapnak kézhez a lezárt borítékban.
Az egyéni listás képviselőjelölt állításához a választópolgárok legalább 1 %-ának ajánlása, legalább 44 db érvényes ajánlószelvény szükséges. A polgármesterjelölt állításához a választópolgárok legalább 3 %-ának ajánlása, legalább 130 db érvényes ajánlószelvény szükséges. A jelöltek nyilvántartásba vételüket az ajánlószelvények leadásával a Helyi Választási Irodaként mûködő Polgármesteri Hivatal Szervezési és Jogi Osztály titkárságán (218-as szoba) 2010. szeptember 3-án 16.00 óráig kezdeményezhetik. A Helyi Választási Irodában a választási ügyintézés teljes munkaidőben történik.

(Forrás: Hévízi TV)