MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Erős a bormezőny az idei borünnepen
A szakértők szerint is figyelemre méltó minőségû, zamatú borok kerültek az idei borfesztiválra a vendégek elé.

Az I. Hévízi Borünnep nyitó napján a városi könyvtár épületében szakmai zsûri közremûködésével borbírálat zajlott, melyre a borünnepen résztvevő borházak nevezhették nedûiket.

Kielmayer Kristian nemzetközi borakadémikus, a borbírálat elnöke elmondta: rendkívül erős volt a mezőny a nevezett borokat illetően. Minden borház legalább egy, legfeljebb öt borral nevezhetett a bírálatra, a zsûri végül - melynek tagjai Kreil Vilmos, a Balatoni Borok Háza igazgatója, Váczi Gergő, a TV2 Borkultusz címû mûsorának házigazdája, Zámbó Tibor, a Naturmed Hotel Carbona vendéglátás igazgatója és Halász Gábor, a Festetics György Mûvelődési Központ igazgatója voltak – 41 tételt kóstolhatott.

A zalai régión kívül hat régió neves borászata vállalta a szakmai megmérettetést: a Borbély Családi Pincészet (Badacsony), a Csordás–Fodor pincészet (Somló), a Bodri Pincészet (Szekszárd), a Wunderlich Pincészet (Villány), a Frittmann Pincészet (Kunság) és a Juhászvin (Eger).

A nyertes bor a Bezerics Borház Kft. Orosztonyi Cserszegi Fûszeres, kései szüretelésû 2011-es bora lett. E bor mellett további öt vehet még részt a hét végén zajló borszemináriumokon. Ezek a következők: Csordás-Fodor Pincészet – Olaszrizling 2010; Strázsai Pincészet – Rezi Királyleányka 2011, Decsics Bt. – Balaton-felvidék Cserszegi Fûszeres, 2011, Bodri Pincészet – Szekszárdi Kadarka, 2011, Juhászvin Kft – Gesztenyés, 2008.

Az eredményhirdetésre 2012. augusztus 13án 19.30-kor került sor, a  díjat átadta Bezerics Dánielnek Halász Gábor és Bodri Orsolya, a rendezvény szakmai házigazdája.

Augusztus 18-19-én 18.30 és 19.30 órai kezdettel hat tételes borkóstolóval egybekötött borszeminárium veszi kezdetét a Városi Könyvtárban, melyre 900 Ft / fő a belépő. Jegyet váltani a rendezvény helyszínén, a pohárárusító standnál lehet, minden nap 12-22 óra között.