MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Erősítik a cseh együttműködést
Városunkban tett látogatást Papp Gábor polgármester meghívására Jurij Chmiel, a Cseh Köztársaság magyarországi nagykövete.

A kétnapos látogatást megnyitó sajtónyilvános egyeztetésen Papp Gábor rámutatott: Hévíz rendkívül népszerû a cseh turisták körében, szívesen jönnek a fürdővárosba. Ezt mutatják a számok is: évente átlagosan 25-30 ezer vendégéjszakát, átlagosan 4-5 napot töltenek a településen, s ez a szám évről évre nő.

A magyar turizmus harmadik legnagyobb küldőpiaca  Csehország, s turistáik jellemzően ismerik a hévízi gyógyászatot is, fogalmazott Papp Gábor. Mint mondta: tavaly a Czech Airlines chartereket közlekedtetett Prága és a Hévíz-Balaton Airport között, ám az orosz piacon tapasztalható nehézségek miatt idén nem indultak újra a járatok. Heti két kisgépes charternek azonban a jövőben mindenképpen létjogosultsága lehet, hangsúlyozta a városvezető – egyrészt a cseh turisták, másrészt a különböző orosz nagyvárosokból prágai átszállással érkező vendégek miatt.

Így vélekedett a cseh nagykövet is, hozzátéve: fontos cél, hogy Csehország, Magyarország, Szlovákia és Lengyelország, azaz a visegrádi négyek között régiós együttmûködés alakuljon ki az idegenforgalom területén.

Kepli József János alpolgármester hozzátette: örvendetes, hogy a Csehországból érkező turisták a szállodák mellett a magánszállások szolgáltatásait is előszeretettel veszik igénybe.

Mint elhangzott: mindkét fél szorgalmazza Hévíz és a cseh fürdővárosok, így Karlovy Vary és Marienbad közötti kapcsolatépítést, akár tartalommal megtöltött testvérvárosi kapcsolatok formájában is. Ez lehetővé tenné közös pályázatok megvalósítását, továbbá a gyógyászatban és a különféle gyógyászati kutatásokban való együttmûködést.

A nagykövet megtekintette a hévízi gyógy-tavat is, valamint látogatást tett a Hévíz-Balaton Airporton, ahol érdeklődő kérdéseire Benkő Attilától, a reptér vezetőjétől és Kepli József János alpolgármestertől kapott válszt. Jurij Chmiel hangsúlyozta: a Visegrádi Négyek balatonfüredi találkozóján szeretné a résztvevőknek is bemutatni a repteret, ezért fontos számára az alapos tájékozódást.