MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Értékek, melyekre büszkék lehetünk – véget ért a Hungarikum Fesztivál
Első ízben, világhírességek felvonultatásával rendezte meg Hévíz önkormányzata és a Festetics György Mûvelődési Központ a Hévízi Hungarikum Fesztivált. Első alkalommal mutatkozott be Hévízen a 100 tagú cigányzenekar, Lajkó Félix, a Muzsikás együttes, sőt Szekeres Adrienn is.

. A fellépőket és a közönséget nem kényeztette el az időjárás, az utóbbi évek leghûvösebb húsvéti időszakát tudhatjuk ugyanis magunk mögött. Az érdeklődésen azonban ez nem sokat változtatott.

  • A hideg idő ellenére rengetegen vettek részt a rendezvényeken, s ez a fesztivál minden kétséget kizáróan megmutatta, hogy mind a hazai, mind a külföldi vendégek értékelik és élvezik a magyar kultúra kiemelkedő alkotásait, képviselőit. Hévíz kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a szállásadók, kereskedők, kisvállalkozás számára segítséget nyújtson, ennek egyik módja a hasonló rendezvények szervezése – mondta a rendezvény kapcsán Papp Gábor polgármester.  Hozzátette: a Hungarikum Fesztivál a szó szoros értelmében vett hungarikumoknak csupán töredékét vonultatta fel, összességében azonban olyan kulturális értékeket vitt közönség elé, melyekre a magyarok büszkék lehetnek, s amelyek világviszonylatban is kiemelt figyelmet kapnak. Ez volt az üzenete ennek a fesztiválnak, ezt az üzenetet adta át a 100 tagú cigányzenekar, a Muzsikás együttes, Lajkó Félix és valamennyi szereplő. A gyerekek számára szervezett programok ugyancsak hagyományokra épültek, hiszen a Deák téri játszóházban hagyományos népi játékokat próbálhattak ki, s ezek nem is kizárólag mindig a gyerekeket szórakoztatták…
  • Megítélésem szerint remekül sikerült a fesztivál, dacára a rendkívül hideg időnek. Komoly figyelmet tudhatott magáénak a puli találkozó, óriási volt az érdeklődés a koncertek iránt, s a rendezvény sajtóvisszhangja is nagyon komoly volt. Ez Hévíz számára mindenképp kiváló reklámot jelentett – értékelte a fesztivált Halász Gábor, a mûvelődési központ igazgatója. Elmondta: igazi kuriózumnak számított a 100 tagú cigányzenekar fellépése – az együttes ugyanis többnyire nem a teljes létszámmal ad koncerteket, Hévízen azonban valóban száz cigány húzta…

Halász Gábor szerint a rendezvény kapcsán egyértelmûen megmutatkozott, hogy Hévíznek hosszú távon is fontosak ezek a programok, ugyanakkor a városnak egy fedett kulturális helyszín létesítésén is el kell gondolkodnia.

 

Nézze meg galériánkat!