MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Szülők, edzők, önkormányzat a focista utánpótlásért
A játékosok, edzők, az önkormányzat és az iskolák támogatásán túl minden eddiginél komolyabban szeretne támaszkodni a szülőkre a Hévíz Sk Labdarúgó Szakosztálya is abban a munkában, melyet a gyermekek utánpótlás nevelése terén végez.

Ettől a céltól vezérelve, újszerû kezdeményezésként szülői értekezletet hívott össze az érintett 6-21 éves korosztály szülői számára a szakosztály vezetése, melyen a meghívottak mellett részt vettek a szakosztály edzői, valamint bemutatták a szülőknek a szakmai irányítással január elseje óta megbízott Szabó Imrét is.

Damina László a Labdarúgó Szakosztály vezetője elmondta: a szülői értekezlet összehívását azért tartották fontosnak, mert az edzések, a mindennapi munka során ritkán nyílik lehetőség a párbeszédre, holott a gyerekek eredményeiről, arról, hogyan érhetnek el további sikereket, milyen közös arculattal léphetnek a nyilvánosság elé, fontos a szülőkkel történő folyamatos egyeztetés. A szakosztály vezetője a jelenlegi helyzetről szólva többek között elmondta: bár a 2005-ös 68-as játékos létszám ez évre 170-re nőtt, az utánpótlás nevelésben folyamatosan törekednek a létszám növelésére, különösen igaz ez a serdülő és ifjúsági korosztálynál, ahol a gyerekek iskolai elfoglaltságokra hivatkozva mind kevesebben vállalják a kitartó felkészülést. A szakosztály éppen a fiatalok lelkesedésének fenntartásában is számít a szülők hatékony támogatására – jelezte.

Bencsik Péter a Sportkör Elnöke fontosnak tartotta, hogy honnan, milyen állapotokról indult a Sportkör átalakítása, melyben kiemelt szerepet kapott a labdarúgó utánpótlás.  Köszönte a szülők korábbi években vállalt támogatását, s kérte tőlük, hogy a jövőben is biztassák gyermekeiket a sport szeretetére.

Szabó Imre a Labdarúgó Szakosztály szakmai vezetője a labdarúgó utánpótlás képzésének filozófiáját ismertetve elmondta: a múlt hagyományaira, eredményeire, tanulságaira, a jelen értékeire támaszkodva szeretnének tovább haladni a munkában, melyhez a generációk összefogását is szükségesnek találják.

 

 

A szakmai vezető szerint komoly gondot jelent a labdarúgó akadémiák jelenléte, mely „elszippantja” már a 11-13 éves játékosokat is, komoly zavart okozva a szülők, a játékosok és az edzők között egyaránt.  Véleménye szerint a fiatalokkal napi szinten kell kommunikálni az elhivatott, motivált, felkészült, új módszereket alkalmazó edzőknek, hogy legyenek partnerek a focistából labdarúgóvá válás folyamatában. Komoly szerepet szánnak a jövőben az edzők képzésére is. Mint mondta: a utánpótlás képzésben 6 és 11 éves kor között sok mozgással, játékkal kell az alapokat lerakni, 12 és 15 éves kor között az amúgy is „nehéz”, azaz kamaszkorban lévő gyerekekkel türelemmel és empátiával gyakorolni , alkalmazni az addig tanultakat, míg a teljesítmény edzés a 16-21 éves kor között következhet, s ez az időszak a csapatjátékra nevelés ideje is.

Az elvek, feladatok ismertetését követően Papp Gábor polgármester szólt az önkormányzat sporttal kapcsolatos elképzeléseiről, illetve bemutatta a már megvalósított projekteket, köztük a mûfüves és multifunkciós pályát és az ovi-foci pályát is, mely a megfelelő feltételeket teremti meg a játékosok számára az edzésekhez.